Noel Baba'da yeni resimler

Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Müzesi'nde, yeni duvar resimleri bulundu. Arkeolog Desinatör Rıdvan İşler, üç ay sürecek çalışmaların, iç kısımda bulunan üç kubbede yürütüldüğünü ve 12. ve 13. yüzyıllardan kalma resimler ortaya çıkarıldığını belirtti. İşler, resimlerde, çeşitli bölgelerden gelen din adamlarının yaptığı konsül toplantısının anlatıldığı bilgisini verdi.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 09:02
Abone Ol google-news

Antalya'nın Demre ilçesindeki Noel Baba Müzesi'nde, yeni duvar resimlerinin bulunduğu bildirildi. Arkeolog Desinatör Rıdvan İşler ve ekibi tarafından tarihi yapıda 11 yıldır yürütülen duvar resimleri restorasyon çalışmalarının bu yılki bölümü başladı.

İşler, üç ay sürecek çalışmaların, iç kısımda bulunan üç kubbede yürütüldüğünü söyledi. Birinci kubbede 12. ve 13. yüzyıllardan kalma resimler ortaya çıkarıldığını belirten İşler, MS 4. yüzyıldan kalan resimleri ortaya çıkarmak için de önce duvarları temizlediklerini kaydetti.

Resimlerin bulunduğu sıvaların altına enjektörle, yapıştırıcı sürüldüğünü ifade eden İşler, sağlamlaştırılan sıvalardaki resimlerde beyazlıkların, özel bir sulu boya ile kapatıldığını bildirdi.

İşler, tarihi yapıdaki resimlerin aslına uygun boyanıp gün ışığına çıkarıldığını anlattı.
Rıdvan İşler, ortaya çıkarılan yeni duvar resimlerine ilişkin şunları söyledi:

''Noel Baba Kazısı Başkanı Prof. Dr. Yıldız Ötüken'in incelemesine göre, resimlerde, çeşitli bölgelerden gelen din adamlarının yaptığı konsül toplantısı anlatılıyor. Bu konsül toplantısının anısına bu resimler yapılmış. Bunlar hiçbir yerde bulunmayan resimlerdir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler