Çadırda Bayram

''Türkiye'nin tahıl ambarı'' olarak nitelendirilen Ankara'nın Polatlı ilçesine tarım işçiliği için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen aileler, maddi imkansızlıklar nedeniyle bu bayramı naylon çadırlarda geçiriyor. Aralarında bebeklerin ve yaşlıların da bulunduğu 60 kişi, içme suyu ve tuvaleti bulunmayan naylon çadırlarda zor şartlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 09:03
Abone Ol google-news

Polatlı ilçesine tarım işçiliği için Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan gelen aileler, buğday tarlalarının ardından soğan tarlalarında çalışmaya başladı.

Maddi imkansızlık ve soğan hasadının başlaması nedeniyle bu bayramda memleketlerine gidemeyen Şanlıurfalı tarım işçileri, bayramın ilk günündeki izinlerinin ardından, bayramın ikinci günü tekrar ailece soğan hasadında yaklaşık 30 YTL yevmiye ile çalışmaya devam edecek.

İşçilerde Mustafa Altun, yaptığı açıklamada, Karailyas Köyü Camisindeki bayram namazının ardından, çadırlarına gelerek aileleriyle bayramlaştıklarını ifade etti. Altun, bayramın coşkusunu kendileri gibi çocuklarının da yaşayamadığını söyledi.

Bayramı Şanlıurfa'da kendi köylerinde geçirmeyi çok istediğini ifade eden Altun, bayramın ikinci gününden itibaren soğan tarlalarında çalışmaya başlayacaklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler