Contemporary İstanbul Sanat Fuarı

Fuarda bu yıl, geniş bir katılımla 90'ı yabancı, 148'i yerli 238 sanatçının eserleri yer alacak. Sanatçı Burhan Doğançay'ın eseri, fuarda 1 milyon dolar bedelle satışa sunulacak.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 09:50
Abone Ol google-news

Contemporary İstanbul Sanat Fuarı, 16-19 Ekim tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Akbank Private Banking sponsorluğunda bu yıl üçüncüsü düzenlenen fuar, İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonları'nda gerçekleşecek.

Geniş bir katılımla 90'ı yabancı, 148'i yerli 238 sanatçının eserlerinin yer alacağı fuarı, bu yıl 50 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. Sanatçıların resim, heykel, fotoğraf, enstalasyon, video art ve dijital sanat eserine ev sahipliği yapacak fuar bünyesinde bu yıl, özel bir proje olarak yurt dışından gelecek sergilerin yanı sıra ''International Video Screening'' adı altında farklı ülkelerin sanatçılarının videoları izleyicilerle paylaşılacak.
Fuarda bu yıl, sanatçı inisiyatiflerine de yer veriyor.

İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti'nin desteği ile yürütülen projede, genç sanatçılardan oluşan inisiyatiflerle Türkiye'deki çağdaş sanatın çarpıcı örnekleri izleyiciler tarafından görülebilecek.

Contemporary İstanbul'da sergilenen eserler kapsamında sıkça karşılaşılacak isim ise ünlü sanatçı Burhan Doğançay olacak. Fuarda, Doğançay'ın Türk çağdaş sanatına katkılarının görülmesi için iyi bir fırsat olması yanında, son dönemde bitirdiği büyük ebattaki eseri de bugüne kadar Türkiye'de görülmüş en yüksek değerdeki çağdaş sanat eseri olarak 1 milyon dolar bedelle satışa sunulacak.

Dünya çapında isimleri de Contemporary İstanbul kapsamında görmek mümkün olacak. Andy Warhol, Gerhard Richter, Sam Francis, Sigmar Polke, Alen Jones, Tom Wesselman, Tony Cragg, Mayumi Okabayashi, Mike Berg gibi dünyaca ünlü sanatçıların yanında Semiha Berksoy, İnci Eviner, Kezban Arca Batıbeki, Ahmet Elhan gibi adı çağdaş sanatla özdeşleşmiş sanatçılar etkinlikte yer alacak isimler arasında bulunuyor.

Contemporary İstanbul kapsamında sanatseverler için 4 gün boyunca gerçekleştirilecek davetlerin yanı sıra Sotheby's Art Institute tarafından The Sofa Hotel'de genç koleksiyonerlerin eğitimini hedefleyen bir seminer de etkinlik programı içinde yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler