Kadınların işbirliği

Türkiye-Suriye işbirliği programı kapsamında sunulan proje çerçevesinde, gaziantepli ve halepli girişimci kadınlar birlikte işbirliği ve ihracat yapacaklar ABİGEM Gaziantep Direktörü Funda Suran: "Kadınlar çok hevesli, ama sermaye yetersizliği var''

Yayınlanma: 30.09.2008 - 10:27
Abone Ol google-news

Gaziantepli ve Halepli kadınlar ticarette işbirliğine gidiyor. Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Gaziantep'in, Türkiye-Suriye Bölgeler Arası İşbirliği Programı kapsamında sunduğu proje kapsamında Gaziantep ve Halep'teki girişimci kadınlara, ''kendine güven, dış ticaret, işletme yönetimi, müşteri ilişkileri'' konularında eğitim verildi.
 

Eğitim ayağı tamamlanan projenin ikinci aşamasında, karşılıklı olarak iş yerleri ziyaret edilecek, işbirliği ve birlikte ihracat yapma imkanları görüşülecek. Proje kapsamında, internet sitesi de kurulacak.

ABİGEM Gaziantep Direktörü Funda Suran, iki ülke arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ve bilimsel işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla başlatılan Türkiye-Suriye Bölgeler Arası İşbirliği Programı'nın Gaziantep, Kilis ve Halep ilini kapsadığını vurguladı.

Devlet Planlama Teşkilatı'nın finanse ettiği program kapsamında, kendilerinin de sunduğu projenin kabul edildiğini ifade eden Suran, ''Gaziantep'te iş yeri olan veya evde iş yapan 20 tane girişimci kadınlarımız ile Halep'te 20 tane girişimci kadınlarımıza öncelikle girişimcilik eğitimi verdik. Halep Ticaret Odası bu projeden memnun kaldı, projenin devamını istiyor'' dedi.

 

"e-ticaret yapacaklar"

Kadınlara özellikle kendilerine güvenmenin yanı sıra bir işletmeyi nasıl yönetecekleri, ihracatı nasıl yapacakları, müşteri ilişkileri, ihracat-ithalat, satış, pazarlama konularında verdikleri eğitim programının tamamlandığını anlatan Suran, şunları anlattı: ''Gaziantep'te eğitim alanlar arasında evinde yuvarlama, içli köfte yapanlar olduğu gibi kendisine ait küçük dükkanda pastacılık yapan, takı atölyesi ve kırtasiye dükkanı bulunan, mozaik eğitimi alanlar, ev tekstili yapanlar da vardı. Eğitimlerimiz bitti. Ramazan'dan sonra değişim programı başlayacak. Gaziantep'teki ve Halep'teki kadınlar birbirlerinin iş yerlerini ziyaret edecek. İşbirliği ortamı yaratmayı amaçlıyoruz. Gaziantepli ve Halepli kadınlar, üçüncü ülkelere ortaklaşa ihracat da yapabilirler. Proje kapsamında daha sonra bir internet sitesi kuracağız. İnternet sitesi sayesinde bilgi paylaşımı, ticari bağlantılar olacak. Onları destekler konusunda haberdar edeceğiz.
Asıl amacımız, kadın girişimcileri çoğaltmak. ABİGEM olarak burada ilk tohumları attık. Türkiye'de son 10 yılda kadınlar daha aktif olarak iş yaşamında yer almaya başladı. Birçok sektörde kadın çalışanı görebiliyoruz. Kadınlar çok hevesli, ama sermaye yetersizliği var.''

Funda Suran, kadınların iş hayatında yer almasıyla birlikte daha üretken olduklarını, ekonomik kalkınmaya ivme kattıklarını vurgulayarak sözlerini tamamladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler