DSP, Sarıgül'e talip

Yerel seçimler öncesi Meclis kulislerinde DSP yönetiminin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü yanında görmek istediği konuşuluyor. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'in zaman zaman görüştüklerini söylediği Sarıgül'ün, DSP'ye katılması ve DSP'nin Şişli Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 10:32
Abone Ol google-news

Yerel seçimler öncesi Meclis kulislerinde DSP yönetiminin, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ü yanında görmek istediği konuşuluyor. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer’in zaman zaman görüştüklerini söylediği Sarıgül’ün, DSP’ye katılması ve DSP’nin Şişli Belediye Başkan adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Edinilen bilgilere göre, DSP Lideri Sezer ve parti yönetimi Sarıgül’ün DSP’ye katılımı konusunda görüş birliğine vardı. Bu kapsamda önümüzdeki haftalarda partinin yetkili kurullarını toplayacak olan parti yönetimi, Sarıgül’le ilgili son kararı verecek.

Öte yandan tiyatro oyuncusu Hadi Çaman’ın cenaze töreninde gazetecilerin Sarıgül’le ilgili sorularını yanıtlayan Sezer de, “Bir çok konuda ciddi görüş birliğimiz var. Önümüzdeki günlerde DSP’yi izlemek gerekecek” demişti.

Şişli'nin başarılı belediye başkanı Mustafa Sarıgül, 1999 yılında yapılan yerel seçimlerde DSP'nin Şişli adayı olarak yarıştı ve yüzde 38.21'lik oy oranıyla merkez sağın kaleleri arasında gösterilen Şişli'de seçim zaferi kazandı. 2004 yılında yapılan yerel seçimlere CHP'nin adayı olarak katılan Sarıgül, yüzde 70 oy alarak Türkye'nin en çok oy alan belediye başkanı olarak ikinci kez belediye başkanı seçildi.

Sarıgül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'la girdiği liderlik savaşını kaybetmiş ve CHP yönetimi tarafından çeşitli kereler partiden ihraç edilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler