Dailakis'i ihraç etti

Başbakanı Kostas Karamanlis, partisinin milletvekilini parlemanto grubundan ihraç etti. Dailakis, dün özel bir televizyon kanalında Karamanlis'in yakın çalışma arkadaşlarının tavırlarını eleştirmiş ve Başbakana yakın çevresini kontrol altına alması gerektiğini savunmuştu.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 10:53
Abone Ol google-news

Yunanistan Başbakanı Kostas Karamanlis'in partisi Yeni Demokrasi'nin (YDP) Drama ili milletvekili Stavros Dailakis'i parlamento grubundan ihraç ettiği bildirildi.

Karamanlis'in, 300 sandalyeli parlamentoda 152 üyeden oluşan YDP grubundan Dailakis'i ihraç ettiğine ilişkin mektubunu bugün Parlamento Başkanı Dimitris Suifas'a ilettiği açıklandı.

Dailakis, dün özel bir televizyon kanalında Karamanlis'in yakın çalışma arkadaşlarının tavırlarını eleştirmiş ve Başbakana yakın çevresini kontrol altına alması çağrısında bulunmuştu.

Yunanistan'da milletvekillerinin, belli bir dönem için ya da sürekli olarak, parlamento grubundan uzaklaştırılması, üyesi oldukları partiden ihraç edildikleri anlamına gelmiyor.
Üyesi olduğu partinin genel başkanının kararıyla parlamento grubundan çıkarılan milletvekili, grup toplantılarına ve karar sürecine katılamıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler