Su baskınları hayatı olumsuz etkiledi

Yurt genelinde etkili olan sağnak yağış Samsun ve İnebolu'da su baskınlarına yol açtı. Samsun'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sonucu kentin bazı bölgelerinde su baskınları yaşandı. Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 11:21
Abone Ol google-news

Samsun'da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış sonucu kentin bazı bölgelerinde su baskınları yaşandı.

Kanalizasyon ve yağmur suyu kanallarının tıkanmasının etkisiyle özellikle Kale, Fevzi Çakmak, Karşıyaka ve Atakum Mimar Sinan mahallelerindeki bazı cadde ve bodrum katlardaki evleri su bastı.

Mimar Sinan Mahallesi'nde Çiğdem Gülerşen'e ait evde yaşanan su baskını nedeniyle, evdeki bazı eşya sular altında kaldı.

Yaklaşık üç gün önce de benzer durumla karşı karşıya kaldıklarını ve bu olayı ikinci kez yaşadıklarını ifade eden Gülerşen, ''Sabah saatlerinde su baskını ile uyandık. Yarım saat içinde de evin tamamını su bastı. Kendi çabalarımızla eşyaları kurtarmaya çalıştık. Bir kısmını kurtardık, eşyaların bir kısmı da sular altında kaldı. Ne yapacağımızı şaşırdık. Yetkililerin bu sorunumuza bir çare bulmasını bekliyoruz'' dedi.

Mimar Sinan Mahallesi'nde evine su basan Güler Acer de, her yıl benzer sorunlar yaşadıklarını, yapılan yardımların ise ancak temizlik giderlerine yettiğini söyledi.
Yetkililer, su baskınları konusunda yapılan ihbarların değerlendirildiğini kaydettiler.

 

Yağışlar devam edecek

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen sel nedeniyle bazı ev ve iş yerlerini su bastı, çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Yurdun büyük bölümünü etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava, Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde de sele neden oldu. Bayrama selle uyanan ilçede, bazı vatandaşların ev ve iş yerlerini su bastı.

İnebolu-Doğanyurt kara yolunda da yer yer heyelana yol açan sel nedeniyle, iki ilçeye bağlı çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

İnebolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkililer, ilçede son 24 saatte metrekareye 131 kilogram yağışın düştüğünü belirterek, yağışların devam edeceğini söylediler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler