Dalay serbest

Balyoz soruşturması kamsamında tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Tümgeneral Abdullah Dalay serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 28.03.2010 - 13:22
Abone Ol google-news

Balyoz Planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında savcılıkta ifadesi alınan Tümgeneral Abdullah Dalay, çıkarıldığı nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı.

Tümgeneral Dalay, öğle saatlerinde Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. Tümgeneral Dalay, Cumhuriyet savcıları Süleyman Pehlivan ile Mehmet Berk tarafından 3 saati aşkın bir süre ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi.

Tümgeneral Dalay, sevk edildiği mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Avukatı Ahmet Koç, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkili Tümgeneral Dalay'ın, mahkeme tarafından ''delil yetersizliği ve kaçma şüphesi olmadığı'' için serbest bırakıldığını söyledi.

Koç, müvekkili Tümgeneral Dalay ile ilgili suç vasfı itibarıyla da değerlendirme yapıldığını, adli kontrolünün uygulanmasına da gerek kalmadığını kaydetti.

Gazetecilerin Dalay hakkındaki suçlamaları sorması üzerine Koç, önceki kurmaylar hangi gerekçelerle suçlandıysa müvekkilinin aynı gerekçelerle suçlandığını, ancak yeterli delil olmadığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler