"Anayasa'yı TDH değiştirecek"

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, ''Anayasa'yı ulusal uzlaşmayla bütün partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 11 ay sonra iktidar olduğumuzda TDH değiştirecek'' dedi.

Yayınlanma: 28.03.2010 - 16:30
Abone Ol google-news

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) Lideri Mustafa Sarıgül, Eskişehir Sıhhiye Meydanı'ndaki mitingde yaptığı konuşmada, Kurtuluş Savaşı kahramanlarının kenti Eskişehir'de mitingi yapmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, kentte kardeşliğin, dinamizmin ve uyumun bulunduğunu kaydetti.

TDH'nin herkesi hiçbir siyasi parti gözetmeden kucakladığını ifade eden Sarıgül, şöyle konuştu:
''Başı açık da başı kapalı da bizim kardeşimizdir. TDH iktidar olduğunda (ötekimiz) olmayacak. Eskişehir'den Ankara'ya 150 kilometre yol kaldı. Ülkede sorunlarımız var. Gübrenin, mazotun parasını ödeyebiliyor musunuz? Ürününüzü hak ettiği değere satabiliyor musunuz? Ay sonunu getirebiliyor musunuz? İş yerlerinizi çalıştırıp, ihracat yapabiliyor musunuz? Üniversiteden mezun olunca iş bulabiliyor musunuz? Bugünkü siyasetten ve yönetimden memnun musunuz? Değişmesini istiyor musunuz? İşte o zaman çare var. Çare TDH, çare sizsiniz. Başarımızı çekemeyen siyaset baronları bizi oyuna getirip tahrik etmeye çalışıyor. O baronların oyunlarına gelmeyiz. Biz her şeyi açık ve net söyleyen bir hareketiz. Biz çare bulmak için dolaşıyoruz.''


"İktidarımızla halkımızın yüzü gülecek"

Sarıgül, yüzde 5-10 oy oranını değil yüzde 48 oy oranını hedeflediklerinin belirterek, hedeflerine ulaşmak için Türkiye'yi dolaştıklarını bildirdi.

TDH'nin fabrika kapatan değil, fabrika açan bir parti olacağını anlatan Sarıgül, şunları söyledi:
''Ankara'da AK Parti'nin mührünü teslim almanın zamanı gelmedi mi? İktidarımızla halkımızın yüzü gülecek. Şoför bir babanın oğlu olarak söylüyorum. Kamyoncunun, taksicinin, bakkalın başımızın üzerinde yeri var. Bor madeni bizden çıkıp yurt dışına gidiyor. Biz hamallığını yapıyoruz. Bor madeninden daha iyi yararlanmak için, Anadolu Üniversitesi'nde bor madeni ile ilgili bir bölüm açacağız. TDH sorunlara çare bulmak için (Bismillahirrahmanirrahim) diyerek yola çıkacak. Bugün Anayasa tartışılıyor. Karın doymazsa Anayasa değişse ne olur, değişmese ne olur? Biz politika baronlarının gündemiyle meşgul değiliz. Anayasa'yı ulusal uzlaşmayla bütün partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla 11 ay sonra iktidar olduğumuzda TDH değiştirecek. Ankara'da siyaseti meslek haline getirdiler. Artık yavaş yavaş değişimin ayak seslerini duymaya başladı. Türkiye'nin önündeki en büyük engel Ankara'daki siyaset anlayışıdır. Türkiye'nin derdi başka Ankara'daki siyasetçilerin derdi başka. Siyasetin zihniyetini değiştireceğiz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon