Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet Gazetesi "AKP tabanında kararsızlar var" başlığıyla, Anayasa değişikliği paketine ilişkin son anketin sonuçlarını manşetten okurlarına aktarıyor.

Yayınlanma: 29.03.2010 - 06:17
Abone Ol google-news

 

CUMHURİYET

AKP tabanında kararsızlar var

Anayasa değişikliği paketine ilişkin son anket, siyasi parti tabanlarında farklı yaklaşımların bulunduğunu ortaya koydu.

“Anayasa değişiklik paketi hakkında ne düşünüyorsunuz” sorusunu, 29 Mart seçiminde AKP’ye oy verenlerin yüzde 19’u “Olumsuz buluyorum” diye yanıtladı.

Yüksek yargı organlarının anayasa paketine karşı çıkması konusundaki soruya ise AKP’li seçmenlerin yüzde 33.2’si “Yargıyı haklı buluyorum” yanıtını verdi.

Tüm seçmenler içinde yargıya destek verenlerin oranı yüzde 46’ya ulaşırken yargıyı haksız bulanların oranı yüzde 36.2’de kaldı. 


HÜRRİYET

Güvercinle geliyor


Almanya Başbakanı Merkel'den sıcak mesaj: "Sayın Erdoğan'a, küçük bir çocuğun bana hediye ettiği beyaz barış güvercini resmini armağan olarak götüreceğim." 


MİLLİYET

Hrant'ın sınıfında 58 çocuk


İstanbul'da kaçak olarak çalışan bazı Ermeni çocukları bir zamanlar Hrant Dink ve kardeşlerinin de barındığı Gedikpaşa'daki kilisenin bodrumunda eğitim görüyor.

 

VATAN

Başkanlık da gitti


Yolsuzlukla suçlanınca MHP'den istifa etmek zorunda kalan Aytaç Durak, dün de İçişleri Bakanı'nın talimatıyla Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırıldı

 

RADİKAL

Valilik istedi, Abant hem yükseldi hem yavruladı!


'Altyapı' yapılacakken gölün seviyesi yükseltildi; göl fazla yükselince yol yükseltildi. 'Bir de yavru göl olsun' denilince çevre faciasına ramak kaldı.


AKŞAM

Mardin'de 'Rabıta' izi

İslam ulemasını Mardin'de buluşturan organizasyonun mimarı tanıdık çıktı: 1980'lerde Türkiye'yi sarsan Suudi kökenli Rabıta Vakfı'nın eski 1 numarası  


SÖZCÜ

AKP'li olsa alır mıydınız


Tabii almazdınız. Diğer partililer gibi görmezden gelirdiniz Nitekim Aytaç Durak da "Seçimde amacına ulaşamayanlar şimdi beni görevden alıyor" diyerek AKP'ye sert yüklendi. 

 

HABERTÜRK

Audi istemedi

Org. Başbuğ, emekli olunca 75 bin liralık Laguna kullanacak selefi Büyükanıt gibi 1.4 milyon liralık Audi'ye binmeyecek


SABAH

Hacıyattı!


Adana'da sürekli parti değiştirip her dönem başkan olmayı başardığı için "Hacıyatmaz" denilen Aytaç Durak, 16 yıl sonra koltuktan düştü. 

 

POSTA

Cennette facia


Isparta'da üniversite öğrencilerinin 'Yazılı Kanyon'a yaptıkları moral gezisi faciayla bitti. Öğrencileri taşıyan otobüs şoförü dereye düşüp akıntıya sürüklendi. Şoförü kurtarmak için suya atılan üniversiteli Okan Albayrak bir süre sonra gözden kayboldu. Şoför ise 100 metre ileride baygın halde bulundu.

 

BİRGÜN

'Darbe günlerinde daha geriye gideriz'

Taslakta Cumhurbaşkanının yetkilerinin artırıldığını belirten Prof. Dr. Kabaoğlu, "Tasarı yasalaşırsa, 82 Anayasası'ndan daha das geri bir noktaya gideriz" dedi.



TERCÜMAN

Özal'ı hatırlattı


Bahçeli, Erdoğan'a 1987'deki siyasi yasaklarla ilgili referanduma verilen yüzde 49 "Hayır" oyuna güvenen ANAP'ın seçim yenilgisini örnek gösterdi.



YENİ ŞAFAK

Avrupa'da iflas etti tribüne oynuyor

Almanya'nın bayan şansölyesi Merkel'in, Başbakan Erdoğan'ın 'Türk lisesi açılsın' teklifini, tartışmadan reddetmesi ülkesinde tepki çekti. Alman basını, "AB politikası iflas eden Merkel, içe dönerek puan toplamaya çalışıyor" yorumunda bulundu



ZAMAN

Kürsü hâkimleri: Yüksek yargı, kurduğu düzenin bozulmasından korkuyor 

 
Yerel mahkemelerde görev yapan kürsü hâkimleri, anayasa değişiklik paketinden umutlu. HSYK'ya yüksek yargı dışından da hakim ve savcıların seçilmesine destek veren Ödemiş Hakimi Özsu, "Yüksek yargının reaksiyonunu anlayabiliyorum. Kapalı devre yargı mekanizmasının bozulmasını istemiyorlar." diyor. Kazan Hakimi Şahin de 'küçük bir zümre'nin 12 bine yakın yargı mensubu hakkında karar aldığını belirtiyor.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler