Toptan'dan tezkere açıklaması

TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi Saime Toptan, Zonguldak Valiliği'nce düzenlenen bayramlaşma programına katıldı. Programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Toptan, 17 Ekim'de süresi dolacak olan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyon yapmasına izin veren tezkerenin uzatılmasına yönelik müzakerelerin 8 Ekim'de yapılacağını belirtti.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 11:21
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Valiliği'nce düzenlenen bayramlaşma programının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toptan, TBMM'nin yeni yasamı yılındaki çalışmalarına yönelik soruyu da şöyle yanıtladı:

''Yarın yeni yasama yılına başlıyoruz, program belli. Açılış konuşmamdan sonra Sayın Cumhurbaşkanı genel kurula hitap edecektir. Arkasından perşembe günü resmi tatil olduğu için salı günü toplanmak üzere oturumu kapatacağım. Salı günü de bazı araştırma komisyonların raporlarının görüşülmesine başlayacağız. Zannediyorum 2 ya da 3 raporu görüşme imkanı buluruz. Çarşamba gününden itibaren de rutin işlere başlayacağız. Çarşamba günü muhtemelen TSK'nin sınır ötesi operasyon yapmasına izin veren ve 17 Ekimde biten tezkerenin, 1 yıl daha uzatılmasına yönelik Bakanlar Kurulu tezkeresinin müzakeresini yapıp sonuca bağlayacağız. Ondan sonra da TBMM rutin çalışmalarına devam edecek.''

TSK komut kademesinin yeni yasama yılı açılışına gelmeyecek olmasını nasıl değerlendirdiği sorulan Toptan, ''Sayın Genelkurmay Başkanı mazeret bildirdi, katılmıyor. Bir şey diyemem, kendi takdiridir'' dedi.

Bayramlaşma programında yanına gelen CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal ile bir süre görüşen Toptan, kendisine sorunlarını aktaran engelli Abdurrahman Gençoğlu'na yardımcı olması için Sosyal Hizmetler İl Müdürü Harun Melemez'e talimat verdi.

Bir gazetecinin, CHP'nin uzlaşma komisyonuna ''isim bildirmeme'' kararını nasıl değerlendirdiğine yönelik sorusu üzerine Toptan, şöyle konuştu:

''Uzlaşma komisyonu kurulmasına yönelik mektubumuz eylül ayı başında TBMM'de grubu bulunan siyasi partilerin genel başkanlarına gönderilmişti. Sayın genel başkanlardan 3'ü, AK Parti, MHP ve DTP isim bildirdi. Deniz Baykal, beni ziyaretinde uzlaşma komisyonları fikrine olumlu yaklaşmadıklarını söyledi ve kendilerine göre birtakım gerekçeler ifade ettiler. İsim bildirmediler. Onların kendi takdiridir, takdirlerine saygı gösteriyoruz. Kendilerine özgü bir takım gerekçeleri var, onları söylemem uygun değil.'


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler