Kuşadası'na turist akını

Kuşadası Limanı'na bugün 6 gemiyle toplam aralarında tursitlerinde bulunduğu 4 bin 783 yolcu geldi. Turistler, ören yerlerini ziyaretlerinin ardından Kuşadası Çarşısı'nı gezip alışveriş yaptı.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 12:39
Abone Ol google-news

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası, bayramın ilk gününde, tatilini adada geçirmek için gelen turistlerin yanı sıra, limanına yanaşan gemilerden gelen günübirlik turistleri de ağırlıyor.
Edinilen bilgiye göre, dün 7 geminin yanaştığı Kuşadası Limanı, bugün de toplam 4 bin 783 yolcuyu adaya getiren Sprit Of The Seas, Serenty, O. Countess, Aqua Marine, Cristal, Aegean Pearl adlı 6 yolcu gemisini ağırladı.

Öte yandan, bin 84 Türk yolcunun, söz konusu gemilere rezervasyon yaptırarak bayram tatilini Yunan adalarında geçirecekleri öğrenildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın aldığı karar üzerine Türkiye genelinde olduğu gibi Selçuk'taki Efes Müzesi'nin de öğlene kadar kapalı kalması, tur programlarında değişikliğe neden oldu.
Yolcuların büyük bölümü otobüslerle ören yerlerini ziyarete götürüldü.

Efes Müzesi'nin kapalı olacağının daha önce duyurulması üzerine yolcuların Efes, Meryem Ana turlarından Müze ziyaretleri çıkarıldı. Müzenin kapalı olduğunu bilmeyen bazı gruplar ise geri dönmek zorunda kaldı. Turistler, ören yerlerini ziyaretlerinin ardından Kuşadası Çarşısı'nı gezip alışveriş yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler