Dünyanın yükünü taşıyorlar

Adı Kader... 7 yaşında... Yanındaki de kuzeni Gamze... O, 12 yaşında. İkisi de okula gidememiş. İstanbul’un lüks semti Florya’da çöpleri karıştırıp karton topluyorlar Fotoğraflarını çektiğimizi görünce yüreğimizi burkan şu istekte bulunuyor Kader: Abi, benim hiç fotoğrafım olmadı. Çektiğiniz o fotoğrafı bana verir misiniz?

Yayınlanma: 30.09.2008 - 13:32
Abone Ol google-news

Milliyet Gazetesi'nden alınan habere göre, Kader 7 yaşında ve hiç okula gitmemiş. Yüzünden gülümseme eksik olmuyor. Gamze, Kader'in teyzesinin kızı. O 11 yaşında. Ailesi İstanbul'a göçmeden önce 2 yıl okula gittiğini söylüyor. 'Benim kimliğim kaybolmuş abi. O yüzden annem kaydımı dondurdu. Tatil bitince gideceğim' diyor. Belli ki okulların açıldığının farkında değil.

 

'Fotoğraflarımı çöpe bırakın'

Gaziosmanpaşa'da oturduklarını ve Florya'ya kendilerini annelerinin bıraktığını anlatan iki küçük kız, sohbet sonrası içten bir ricada bulunup 'Abi benim hiç fotoğrafım yok. Çektiğiniz fotoğrafı bana verir misiniz?' diyor. Dijital makineden fotoğraflarını gösterip o an veremeyeceğimi söyleyince Kader atılıyor: ' O zaman fotoğrafı basınca şu çöpün altına bırakın, yarın oradan alırım...'

 

Erhan Telli


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler