"Harekete geçmezsek sonuçlar ağır olacak"

ABD Başkanı George Bush, 700 milyar dolarlık kurtarma planının reddedilmesinin mali krizi sona erdirmek için çaba göstermelerini engellemeyeceğini söyledi. Bush'un yeni bir kurtarma planını Temsilciler Meclisi'ne sunması bekleniyor. Ekonomik krizin büyüyerek sürebileceği uyarısında bulunan Bush, "Eğer harekete geçmezsek her gün sonuçlar daha ağır olacak" dedi.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 13:11
Abone Ol google-news

ABD Başkanı George Bush, kurtarma planının kabul edilmemesinin ardından konuyla ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Bush'un konuşmasından önemli satırbaşları:

- Düne bakarsak trilyonlarca dolar zarar söz konusu. Bu yasanın özellikle vergi ödeyenlere 700 milyar dolardan daha az maliyeti olacağını söylemişlerdi.

- Hepsinin olmasa bile bunların bir kısmının geri dönüşü olacağını söylemiştik ve durumun farklı olmasını istesekte bir seçim yapmak durumundayız. Harekete geçmekle ekonomik zorluklar arasında bir seçim yapmak zorundayız.

- Amerikalıların geleceği için kongre harekete geçmeli.

- Dünya üzerindeki tüm yurttaşlarımız girişimlerimizin sona erdiğini düşünmesinler.

- Borsa dün yaklaşık 1 trilyon dolar kadar değer kaybetti.

- Tüm vergiler geri ödenecek.

- Kongrenin harekete geçmesi lazım. Yönetim her iki parti liderleriylede görüşecek. Yahudilerin dini bayramları olmasına rağmen çalışmalara devam edeceğiz. Tasarıyı kabul ettirene kadar çalışacağız.

- Ekonomimizin, hükümetimizin atacağı kararlı adımlara ihtiyacı var. Bu bizim ABD halkına borçlu olduğumuz bir şey.

 

Başkan Bush, Başkan adayları Mccain ve obama ile görüştü

ABD Başkanı George W. Bush'ın, ülkedeki mali krizle ilgili Cumhuriyetçi ve Demokrat Parti'nin başkan adayları John McCain ve Barack Obama ile telefon görüşmeleri yaptığı bildirildi.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, Kongre'nin alt kanadı ABD Temsilciler Meclisi'nde dün yönetimin 700 milyar dolarlık finans sistemini kurtarma planının reddedilmesinin ardından bu sabah McCain ve Obama, Bush'u telefonla aradılar. Beyaz Saray Sözcüsü, iki telefon görüşmesinin de ''çok yapıcı'' olduğunu söyledi.

Başkan Bush'un McCain ve Obama ile konuşmaktan memnun olduğunu belirten sözcü, 2 senatörün de önerilerde bulunduğunu ve sorunun çözülmesi gereken çok önemli bir konu olduğuna ilişkin kamuoyuna açıklamalarını yinelediklerini kaydetti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler