Lugano ve Bilica varsa sorun yok

Galatasaray'ı derbi maçta Ali Sami Yen Stadı'nda 1-0 yenerek şampiyonluk yarışında önemli bir galibiyet alan Fenerbahçe'de, savunmada Lugano-Bilica uyumu dikkati çekiyor.

Yayınlanma: 30.03.2010 - 08:31
Abone Ol google-news

Sarı-lacivertliler, ligde Uruguaylı Diego Lugano ile Brezilyalı Bilica'nın beraber oynadığı maçlarda, kalesinde daha az gol gördü.

Fenerbahçe, ligde bu ikilinini yan yana oynadığı 15 maçta sadece 9 gol yedi. Sarı-lacivertliler, bu ikilinin beraber oynadığı, 3. haftadaki Diyarbakırspor, 7. haftadaki Antalyaspor, 10. haftadaki Galatasaray, 18. haftadaki Denizlispor, 20. haftadaki Diyarbakırspor maçlarında 1'er, 15. haftadaki Eskişehirspor ve 16. haftada Ankaragücü maçlarında ise kalesinde 2'şer gol gördü.
Fenerbahçe, bu 15 maçta 12 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Fenerbahçe bu maçlarda 38 puan toplayıp, 7 puan yitirdi. Tek yenilgi 15. haftadaki Eskişehirspor maçında geldi.

 

Lugano ve Bilica'nın oynadığı 8 maçta gol yemedi

Fenerbahçe, Lugano-Bilica ikilisinin beraber oynadığı 8 lig maçında ise kalesinde gol görmedi.
Sarı-lacivertliler, bu ikilinin yan yana oynadığı 5. haftadaki Bursaspor, 6. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor, 8. haftadaki Gençlerbirliği, 17. haftadaki Trabzonspor, 24. haftadaki Antalyaspor, 25. haftadaki Gençlerbirliği, 26. haftadaki Gaziantepspor ve 27. haftadaki Galatasaray maçlarında kalesini gole kapadı.

 

Biri oynamayınca işler değişiyor

Fenerbahçe'de Lugano veya Bilica'dan biri oynamayınca, savunmada işler değişiyor.

Ligde bu iki oyuncudan birinin oynamadığı 11 maçta, sarı-lacivertliler kalesinde 18 gol gördü.
Fenerbahçe, bu 11 maçta 5 mağlubiyet, 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı ve toplam 19 puan yitirip, 14 puan topladı.

Lugano, Fenerbahçe ile yeni sözleşmeyi 16 Ağustos'ta imzalayınca, ligdeki ilk iki maçta forma giyemedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler