'Gürcistan'ın toprak bütünlüğünü önemsiyoruz'

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Gürcistan'ın kalıcı istikrara kavuşmasının önemine vurgu yaparak, ''Gürcistan'da yaşayan soydaşlarımız var. Biz, Gürcistan'ın toprak bütünlüğünün sağlanmasına güçlü destek veriyoruz'' dedi.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 16:22
Abone Ol google-news

Gürcistan'ı ziyaret eden Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile görüşmesinden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülkenin tarihi bağlara dayanan iyi komşuluk ilişkileri bulunduğunu kaydetti.

Gürcistan ile ilişkilerinin olumlu yönde gelişmeye devam edeceğini ifade eden Sarkisyan, Ermenistan'ın dış ticaretinin yüzde 70'inin Gürcistan üzerinden gerçekleştiğini ifade etti.
Sarkisyan, Kafkasya'nın küçük bir bölge olduğunu, ancak dünya için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Saakaşvili de açıklamasında, Ermenistan'ın Gürcistan'ın toprak bütünlüğüne destek vermesinin büyük önem taşıdığını belirterek, ''Biz Ermenistan ile dost ülkeyiz. İki ülke halklarını güzel bir gelecek bekliyor'' dedi.

Ermenistan'da yaşanan siyasi olayları ve diğer gelişmeleri yakından izlediklerini ifade eden Saakaşvili, ülkesinde yaşayan Ermenilerin Gürcistan'ın bir parçası olduğunu vurguladı. Saakaşvili, etnik kökeni ne olursa olsun ülkesinde yaşayan tüm azınlıkların haklarını güvence altına aldıklarını, bütün vatandaşlarının eşit haklara sahip olduğunu söyledi.

Sarkisyan ile görüşmesinde, iki ülke arasındaki sınır belirleme çalışmaları başta olmak üzere ikili ekonomik ilişkileri ve bölgesel konuları ele aldıklarını ifade eden Saakaşvili, sınır kapılarından sivillerin geçişlerini daha kolay hale getirmek içinde adımlar atacaklarını kaydetti.
''Gürcistan-Ermenistan arasında dostluk sınırı olmalı'' diyen Saakaşvili, ülkesini özellikle yaz döneminde çok sayıda Ermeni turistin ziyaret ettiğini hatırlattı.

Gürcistan'da Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı Cvaheti bölgesinin ekonomik kalkınmasına katkı sağlayacak önemli adımlar attıklarını ve alt yapı çalışmalarında bulunduklarını anlatan Saakaşvili, yeni yol yapım çalışmaları için de 70 milyon dolar kaynak ayırdıklarını ifade etti.
Saakaşvili ve Sarkisyan, basın toplantısından sonra başkent Tiflis'in Ortaçalar Meydanı'nda bir Ermeni şairin anısına diktirilen heykelin açılışını yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler