18 milyon öğretmen açığı var

Dünyada 18 milyon nitelikli ilkokul öğretmen açığı olduğu bildirildi. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) 5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü'ne birkaç gün kala yayımladığı rapor; dünyada, yaklaşık 4 milyonu Afrika'da olmak üzere 18 milyon nitelikli öğretmen açığının olduğunu ortaya koydu.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 18:56
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün yayınladığı raporda, Afrika'da evrensel ilköğretim hedefine ulaşmak için 3.8 milyon daha öğretmene ihtiyaç duyulduğu vurgulanarak, Ruanda ve Mozambik'de sınıfların 60 öğrenciye dek çıktığına dikkat çekildi.

UNESCO ayrıca, öğretmenlerin formasyon sorununa da değinerek, nitelikli öğretmenlerin yetişmesinin gerekli olduğunu bildirdi. Örgütün yayımladığı son yıllık rapor, 2000 yılında Dakar'da düzenlenen Dünya Eğitim Forumu'nda katılımcı 164 ülke tarafından ''Herkes İçin Eğitim'' başlığıyla belirlenen hedefler sayesinde 1999'da 647 milyon olan ilköğretime giden çocuk sayısının 2005 yılında 688 milyona çıktığını göstermişti. Ancak raporda yine de okula gitme konusundaki eşitsizliğin, kırsal, kentsel kesimler, toplumsal koşullar ile cinsiyetler arasında sürdüğü de vurgulanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler