Genç Ulusallardan sevindirici haber

17 Yaş Altı Genç Ulusal Futbol Takımı, Avrupa Şampiyonası Elit Tur 5. gruptaki 3. maçında Norveç'i 2-0 yenerek, finallere katılma hakkını kazandı.

Yayınlanma: 31.03.2010 - 19:01
Abone Ol google-news

Fransa'nın Perigny bölgesindeki Complexe Sportif'te oynanan karşılaşmada, ulusalların gollerini 11. dakikada Okay Yokuşlu, 44. dakikada Oğuzhan Azğar attı.

Gruptaki ilk maçında Fransa'yı 1-0 yenen, ikinci maçında ise Galler ile 1-1 berabere kalan genç ulusallar, 2-0'lık Norveç galibiyetiyle grubu 7 puanla birinci sırada tamamladı ve Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını elde etti.

Liechtenstein'da 18-30 Mayıs'ta yapılacak finallere, gruplarını ilk sırada tamamlayan Türkiye, Çek Cumhuriyeti, Portekiz, Yunanistan, İspanya ve İsveç katılacak. Finallerde mücadele edecek son takım, yarın oynanacak 7. grup maçlarından sonra belli olacak. Ev sahibi Liechtenstein ise finallere doğrudan katılıyor.


Ercan: "Gururluyuz"

17 Yaş Altı Genç Ulusal Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Ercan, Fransa gibi güçlü bir takımın olduğu grubu ilk sırada tamamlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, ''Finallere kaldığımız için gururluyuz'' dedi.

Norveç karşısında çok iyi bir futbol sergilediklerini ifade eden Ercan, şunları kaydetti:
''Oyuncularım, takım olma yolunda büyük mesafeler alıyor. Liechtenstein'da daha iyi bir performans göstereceklerinden eminim. Finallerde Avrupa'nın en iyi 8 takımı olarak mücadele edeceğiz. Geçen sene olduğu gibi bu sene de finallere katılacak olmamız büyük başarı, ancak bu başarılar, ana misyonumuzu bize unutturmamalı. Ana misyonumuz Ümit ve (A) Milli Futbol Takımı'na oyuncu yetiştirmek. Asıl bunu yapabildiğimiz zaman, gerçekten başarı sağlamış olacağız.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler