Solana'dan açıklama

Avrupa Birliği(AB) Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Gürcistan'da istikrarın sağlanması için görev üstlenmiş olmalarının büyük sorumluluk olduğunu söyledi. Gürcistan'da temaslarda bulunan Javier Solana; AB gözlemcilerinin, Gürcistan topraklarındaki görevlerinde, Rus birliklerinin çekilmesi sürecini izleyeceklerini belirterek, gözlem misyonunun yarından itibaren çalışmalarına başlayacağını bildirdi.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 19:41
Abone Ol google-news

Avrupa Birliği(AB) Yüksek Temsilcisi Javier Solana Gürcistan'da istikrarın sağlanması için görev yapacak olmalarının büyük sorumluluk olduğunu belirtti. Solana; AB gözlemcilerinin 10 Ekim'e dek, tek yanlı bağımsızlıklarını ilan eden Güney Osetya ve Abhazya'nın bitişiğindeki tampon bölgede görev yapacaklarını, bundan sonraki süreçte ise görevlerinin ikinci aşamasına geçeceklerini kaydetti.

AB gözlemcilerinin, bulundukları bölgede Gürcü halkıyla sürekli irtibat durumunda olacaklarını anlatan Solana, ''Gürcü halkı ve AB ülkelerinde yaşayan halklar arasında bir fark gözetmiyoruz'' dedi.

Gürcistan'ın bağımsız bir devlet olduğunu vurgulayan Solana, bu ülkeyle daha fazla diyalog ve işbirliğine her zaman hazır olduklarını dile getirdi.

Başkent Tiflis'te Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili tarafından da kabul edilen Solana, ayrıca Güney Osetya sınırındaki Gori kentinde kurulan mülteci kampını ziyaret etti ve muhalefet partileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya geldi.

AB ve diğer yabancı gözlemciler; Gürcü topraklarındaki görevlerinde, Gürcistan'ın, Fransa'nın arabuluculuğunda Rusya ile imzaladığı 6 maddelik geçici ateşkes anlaşmasının uygulanması sürecini izleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler