Başkent'te İhsan Doğramacı anısına konser

Bilkent Senfoni Orkestrası 3 Nisan'da İhsan Doğramacı anısına vereceği konserde, piyano sanatçıları Gülsin Onay ve Francesco Libetta'yı konuk edecek.

Yayınlanma: 01.04.2010 - 07:50
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 8 ve 9 Nisan'daki konserlerinde, keman sanatçısı Çağıl Yücelen Akın, piyano sanatçısı Verda Erman, viyola sanatçısı Esra Pehlivanlı ve akerdeon sanatçısı Marko Kassl'a eşlik edecek.

Orkestrayı Şef Burak Tüzün'ün yöneteceği konserde, Felix Mendelssohn–Bartholdy'nin ''Keman–Piyano ve Yaylı Çalgılar için Konçerto re minör'', Ulvi Cemal Erkin'in ''Senfonik Bölüm'', Selim Doğru'nun ''Şeytanın Günlüğü, Viyola, Akordeon ve Orkestra İçin'' adlı eserleri yorumlanacak.

Bilkent Senfoni Orkestrası 3 Nisanda İhsan Doğramacı anısına vereceği konserde, piyano sanatçıları Gülsin Onay ve Francesco Libetta'yı konuk edecek. Orkestrayı Şef Klaus Weise'nin yöneteceği konserde, Wolfrang Amedeus Mozart'ın ''İki Piyano İçin Konçerto No.10, Mi bemol majör'', Pyotr İlyiç Çaykovski'nin ''Senfoni No.6 'Pathetique', Si min. Op. 74'ü'' seslendirilecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 16 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 6 eserle sahne alacak.

Başkent'te hafta boyunca izleyiciyle buluşacak kültür-sanat etkinlikleri şöyle:

 

Tiyatro

Büyük Tiyatro: ''Genç Osman'' adlı oyun, yarın, 4 ve 6 Nisanda izlenebilecek. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği eserin dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostüm tasarımı Gülümser Erigür'e, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait. Müziklerini Can Atilla'nın hazırladığı oyunda, Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Mehmet Akay, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Necmettin Efe Ünal, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Çiğdem Mine Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent, Füsun Akay, Fikret Ergin, Halit Güngör ve Nejat Armutçu rol alıyor.

Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi:
''Kerbela'' adlı oyun, yarın ve 3 Nisan'da izleyiciyle birlikte olacak. Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Kerbela''nın dekor tasarımını Murat Gülmez, giysi tasarımını Hale Eren, ışık düzenini Yakup Çartık yaptı.

Brita Kutchmy'nin kaleme aldığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği çocuk oyunu ''Narnia Günlükleri'', 4, 6 ve 7 Nisan'da sahne alacak.

 

Küçük tiyatro: Ankara Devlet Tiyatrosunun yeni oyunu ''Kahramanlar Öldü mü?'' yarın ve 3 Nisanda sahnelenecek. Yönetmenliğini Tansu Aytar'ın üstlendiği oyunun dekor tasarımı Güven Öktem'e, kostümleri Fatma Görgü'ye ait. Işık düzenini Burhanettin Yazar'ın hazırladığı yapıtın müzikleri Nicola Piovani'nin imzasını taşıyor. Meral Niron, Erkan Alpago, Orkide Çivicioğlu, Pelin Dikmenoğlu, Necmi Çavdarlı ile Faruk Günuğur'un rol aldığı eser, yitirilmiş değerler sisteminin getirdiği zaaflar ve güçlü medyanın sistem içinde öğüttüğü insanları işliyor.

 

Şinasi sahnsi: Mehmet Akay'ın yazdığı yönettiği ''Büyümek İstiyorum'' adlı oyun, 4 Nisanda izlenebilecek. Oyunun dekor ve kostüm tasarımı Özge Akarsu imzasını taşıyor. Oyunun ışık tasarımı Ahmet Karademir'e, müzik Fatih Şener'e, dans düzeni ise Gülüm Pekcan Şimşir'e ait. Oyunda, Ercan Eker, Efe Ünsal, Cihan Kaymak, Mehmet Onur Atbaş, Acan Ağır Aksoy, Müjde Hayat, Celal Murat Usanmaz, Fatma Nazlı Polattaş, Dilek Mengi, Eylem Türkmen, Müge Buket, Dilara Gürdere, Ayla Kaymak rol alıyor. Oyun, küçük tiyatroseverler için 28, 30 ve 31 Martta da sahnelenecek.

Pervin Ünalp'in yazdığı, Nesrin Üstkanat'ın yönetmenliğini yaptığı ''Geç Kalanlar'' yarın ve 3 Nisanda görülebilecek.

 

Akün Sahnesi: ''Rab Şeytana Dedi ki'' adlı yapıt, yarın ve 3 Nisan'da seyirciyle buluşacak. Bozkurt Kuruç'un yönettiği oyunun dekor tasarımı Güven Öktem'e, giysi tasarımı Esra Selah'a, ışık tasarımı ise Zeynel Işık'a ait.

Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun ''Fosforlu Cevriye'', 6, 7 ve 8 Nisan'da görülebilecek. Dekor ve kostümü Hakan Dündar'a, ışığı Yakup Çartık'a, özgün müziği Attila Özdemiroğlu'na ait oyunda, Ali Hakan Beşen, Dara Tan, Deniz Baytaş, Feray Darıcı, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Nusret Çetinel, Uğur Çavuşoğlu ve Zeynep Aytek Metin rol alıyor.

 

Altındağ Tiyatrosu: ''Anam Bacım Avradım'' adlı oyun yarın, 3 ve 4 Nisan'da seyirciyle birlikte olacak. İnanç Yılan'ın yazdığı, Cem Emüler'in yönettiği oyunun dekoru Hakan Dündar, giysi tasarımı Esra Selah, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Alev Buharalı, Şirin Ergüven, Süheyla Gürkan, Berna Konur, Zuhal Taşar, Selma Bayraktargil, Adnan Erbaş, Gürkan Görbil, Cem Balcı, Sedat Keçeci'nin başlıca rolleri paylaştığı eserde, kadına karşı ayrımcılık ve aile içi şiddet konusu, müzikal kabare üslubuyla işleniyor.

Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin derlediği ve yönettiği ''Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun'', 6, 7 ve 8 Nisan'da tiyatroseverlerle olacak. Dekor tasarımını Ceren Karahan'ın, kostümlerini Günnur Orhon'un hazırladığı eserin ışık düzeni Zeynel Işık'ın imzasını taşıyor. Oyunda, Devrim Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ile Gonca Erçil rol alıyor.

75. Yıl Sahnesi: Ulviye Karaca'nın, yazıp yönettiği ve kukla tasarımını İlhan Ateş ile hazırladığı ''Kırmızı Başlıklı Kız'' adlı çocuk oyunu, yarın, 4 ve 6 Nisan'da sahne alacak.

Stüdyo Sahne: Nikolay Vasiliyeviç Gogol'un ''Bir Delinin Hatıra Defteri'', yarın, 4 ve 6 Nisanda görülebilir. Sylvie Luneau ile Roger Coggio'nun uyarladığı, Coşkun Tunçtan'ın Türkçeleştirdiği yapıtın proje tasarımı ve yönetmenliğini Cem Emüler üstleniyor. Eserde, 1960'lı yıllarda Türk tiyatrosunun büyük ustası Genco Erkal'ın iki farklı yorumla canlandırdığı Aksenti İvanoviç Poprişçin'i, Erdal Beşikçioğlu oynuyor. Eserin dekor ve giysi tasarımı Sertel Çetiner'in, ışık düzeni Seyhun Ayaş ile Zeynel Işık'ın, müzik, ses ve efekt tasarımı ise Tayfun Gültutan'ın imzasını taşıyor.

Muhsin Ertuğrul Sahnesi: Çocuk oyunu ''Pinokyo'' 4 ve 8 Nisan'da, ''Bir Yaz Masalı'' ise 7 Nisan'da izlenebilecek.

İrfan Şahinbaş Tiyatrosu:
''Islıkçı'' isimli oyun, 3, 7 ve 8 Nisan'da sahnelenecek. Çetin Altan'ın yazdığı, Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği oyunun dekor tasarımını Sertel Çetiner, kostümlerini Funda Çebi hazırladı. Müziklerini Fatih Veli Ölmez'in, dans düzenini İhsan Bengier'in yaptığı eserde, Şahin Ergüney, Meliha Savaş, Oktay Dal, Mehmet Akay, Emre Erçil, İlyas Zeki Karaca, Erdal Karakurt ile Ezgi Koç rol alıyor.

Oda Tiyatrosu: ''Hüzzam'' adlı oyun ise yarın ve 3 Nisan'da sahne alacak.

 

Opera-Bale:

Opera Sahnesi: Verdi'nin ''Aida'' Operası, 6 Mart Cumartesi günü izleyiciyle buluşacak.
Alexander Dumas'ın ölümsüz eserinden bale sahnesine aktarılan ''Üç Silahşörler'', 8 Nisan Perşembe günü izlenebilecek.

Strauss'un ''Venedik'te Bir Gece'' adlı opereti 5 Nisanda sahne alacak.

Yaşamı trajediye dönüşen Osmanlı şehzadesi Cem Sultan ile ağabeyi Sultan Bayezid'in taht mücadelesini ve o süreçte yaşananları işleyen ''Cem Sultan'' Operası, 7 Nisan Çarşamba akşamı izleyiciyle buluşacak.

 

Operete Sahnesi: ''Evet Sevdik'', isimli müzikli sunum, 4 Nisan pazar günü sahnelenecek.

Sevda Cenap And Vakfı'nın 27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali kapsamında vereceği konser, 6 Nisan Salı günü izlenebilir.

Leyle Gencer Sahnsi: ''Mutlu Prens'' adlı çocuk oyunu, 4 Nisan'da küçük izleyiciyle birlikte olacak.

 

Konser

CSO Salonu: Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 8 ve 9 Nisandaki konserlerinde, keman sanatçısı Çağıl Yücelen Akın, piyano sanatçısı Verda Erman, viyola sanatçısı Esra Pehlivanlı ve akerdeon sanatçısı Marko Kassl'a eşlik edecek.
Orkestrayı Şef Burak Tüzün'ün yöneteceği konserde, Felıx Mendelssohn–Bartholdy'nin ''Keman–Piyano ve Yaylı Çalgılar için Konçerto re minör'', Ulvi Cemal Erkin'in ''Senfonik Bölüm'', Selim Doğru'nun ''Şeytanın Günlüğü, Viyola, Akordeon ve Orkestra İçin'' adlı eserleri yorumlanacak.

Bilkent Konser Salonu: Bilkent Senfoni Orkestrası 3 Nisan'da İhsan Doğramacı anısına vereceği konserde, piyano sanatçıları Gülsin Onay ve Francesco Libetta'yı konuk edecek. Orkestrayı Şef Klaus Weise'nin yöneteceği konserde, Wolfrang Amedeus Mozart'ın ''İki Piyano İçin Konçerto No.10, Mi bemol majör'', Pyotr İlyiç Çaykovski'nin ''Senfoni No.6 'Pathetique', Si min. Op. 74'ü'' seslendirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler