Sınırda bayramlaşma başladı

Gaziantep ve bölge illerindeki akrabalarıyla bayramlaşmaya gelen Suriyeli ailelerin Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçişleri başladı. Suriyeliler, 48 saat süreyle konuk olabilecekleri yakınlarıyla Karkamış Sınır Kapısı çıkışında buluştu, birbirlerine sarılarak hasret giderdiler, bayramlaştılar.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 08:45
Abone Ol google-news

Gaziantep ve bölge illerindeki akrabalarıyla bayramlaşmaya gelen Suriyeli aileler Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçerek akrabalarıyla buluştular.

Suriyeli aliler yakınlarına hediye olarak kahve, çay, bayram şekeri, çikolata ve giyim eşyası getirdikleri gözlendi.

Suriyeliler, 48 saat süreyle konuk olabilecekleri yakınlarıyla Karkamış Sınır Kapısı çıkışında buluştu, birbirlerine sarılarak hasret giderdiler, bayramlaştılar.

Valilikler arasında imzalanan protokolden yararlanan Suriyeli aileler, sabah erken saatlerde Karkamış Sınır Kapısı'nın Suriye tarafında toplandı. Suriyelilerin, saat 08.15'ten itibaren izinleri ve kimlik kontrolleri yapıldıktan sonra sınırın Türkiye tarafına geçişlerine izin verildi.

Yatılı bayramlaşmadan yararlanarak Karkamış Sınır Kapısı'ndan geçiş yapan Necmet Ahmet Deyful, Şanlıurfa'da yaşayan amcası ve ailesiyle bayramlaşmak için geldiğini söyledi.

40 yaşında olduğunu ve ilk kez Türkiye'ye geldiğini ifade eden Deyful, ''Amcam ve çocuklarıyla ilk kez bir arada olacağız. Onlarla bayramlaşacak ve hasret gidereceğiz. Bu arada oğluma kız bakacağım. Kısmetse amcamın kızını oğlum Mehmet'e alacağım'' dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler