Bronzino'nun çizimleri Metropolitan'da

Şimdiye kadar Bronzino'ya adanmış en geniş kapsamlı sergi, 18 Nisan'a kadar Metropolitan Sanat Müzesi'nde izlenebilir.

Yayınlanma: 02.04.2010 - 13:33
Abone Ol google-news

Medici’nin ailesi için çalışan, Floransalı saray sanatçısı Angolo Bronzino (Agnolo di Cosimo di Mariano Tori) (Monticelli, 1503-1572, Floransa)’ya adanmış bu sergide 61 adet çizim ilk kez bir araya getiriliyor. Seçkide, olağanüstü güzelliği sahip ve nadiren halka açılan çizimler yer alıyor.

Antikdekor Dergisi'nin haberine göre, Genç yaşında ressam Jacopo Pontormo (1494-1557)’nun atölyesinde çalışmaya başlayan Bronzino, Pontormo’nun sanatından çok fazla etkilenmiştir. Ressam, tasarımcı, öğretmen ve bir şair olan Bronzino, Dük Cosimo I de’ Medici ve güzel eşi Düşes Eleonora di Toledo için çalışmaya başlar. Sanatçının, düşes ve kızını betimlediği çalışması bir başyapıt olarak tarihe geçer. Sergide, Avrupa ve Kuzey Amerika, Uffizi Galerisi, Louvre Müzesi, İngiliz Müzesi, Windsor Kalesi’nin Kraliyet Kütüphanesi, Ashmolean Müzesi, Ulusal Berlin Müzesi gibi önemli müze ve özel koleksiyonlardan ödünç alınan çizimler bulunuyor. Gabinetto Diesgni e Stampe delgi Uffizi ve The Polo Museale Fiorentino, Floransa işbirliğiyle yapılan sergi Metropolitan Sanat Müzesi tarafından düzenleniyor.

 

Resim altı:

Agnolo Bronzino, “Gülümseyen Kadın Başı”, yaklaşık 1542-43, kağıt üzerine kömür ve siyah tebeşir, beyaz tebeşir ile gölgelendirilmiş, (© Louvre Müzesi, Grafik Sanatları Bölümü).


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler