"Bebeğin doğum zamanı geldi"

Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi Başbakanı Selam Feyyad, "gelecek yıl, Filistin devletinin doğumunun uluslararası camiayla birlikte kutlanacağını" ifade etti.

Yayınlanma: 02.04.2010 - 15:30
Abone Ol google-news

Feyyad, İsrail'in Haaretz gazetesine yaptığı açıklamada, İsraillilerin Pesah bayramını kutlarken, bir taraftan da İsrail halkının Filistin devletinin kuruluşu kutlamalarına katılacağı yolundaki umudunu dile getirdi.

"Bebeğin doğum zamanı geldi" diye konuşan Feyyad, Filistin devletinin doğum tarihini 2011 olarak verdi ve "Bu, bizim vizyonumuz. Özgür ve onurlu bir şekilde doğduğumuz ülkede, İsrail devletiyle yan yana uyum içinde yaşama isteğimizin bir yansıması" dedi.
58 yaşındaki Filistin Yönetimi Başbakanı, ayrıca iki hafta kadar önce Orta Doğu Dörtlüsünün Moskova'da yaptıkları toplantıda, Filistin Yönetimi'nin 2009 yılı Ağustos ayında deklare ettiği gibi, 24 aylık bir dönem içinde Filistin devletinin kurulması planına verdiği desteği de memnuniyetle karşıladığını dile getirdi.

Filistinlilerin bağımsız ve egemen bir devlet arzusunda olduklarını vurgulayan Feyyad, Filistinlilerin bir "Mickey Mouse" devleti arayışında olmadıklarının altını tekrar çizdi.
Feyyad, daha önce de bu tanımı kullanmış, "Disney karakteri" benzetmesini, önemsiz ve gülünç bir duruma vurgu yapmak üzere kullandığını ifade etmişti. Feyyad, önceki ABD yönetiminin ancak ikinci görev döneminin sonuna doğru Filistin-İsrail uzlaşmazlığına ciddi şekilde eğildiğine de dikkat çekti.


Feyyad ve yardımcılarının, ABD Başkanı Barack Obama'nın görevinin ilk dönemi içinde bir devlet kurulmasını planladıkları belirtiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon