Ankara'da gol sesi çıkmadı

Turkcell Süper Lig'de 28. haftanın açılış maçında Ankaragücü ile Beşiktaş 0-0 berabere kaldı.

Yayınlanma: 02.04.2010 - 16:50
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de 28. haftanın açılış maçında deplasmanda Ankaragücü ile karşılaşan Beşiktaş, sakat futbolcularının çokluğu nedeniyle Ankara'ya ancak 17 futbolcu getirebildi.

Zirve yarışından kopmamak için başkent deplasmanında mutlak galibiyeti hedefleyen Beşiktaş'ta tedavileri devam eden Nobre, Tabata, Tello, Ferrari, Nihat, Ramazan ve Ernst, Ankaragücü maçı kadrosuna alınmadılar.

Siyah-beyazlılarda ayrıca Uğur, Fink, İbrahim Toraman ve sakatlığı nedeniyle Ankara'ya getirilmeyen Ernst sarı kart cezası sınırında bulunuyor. Uğur, Fink ve İbrahim Toraman, Ankaragücü maçında sarı kart görmeleri durumunda, gelecek haftaki Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Ankaragücü yönetimi, kurallar gereği Beşiktaş taraftarına tribünde yüzde 5'lik kontenjan ayırdı. Siyah-beyazlı taraftarlar kendilerine ayrılan bölümü tamamen doldurdu.


Başkent temsilcisinde 2 eksik

Ankaragücü'nde ise sakatlıkları bulunan Metin Akan ve Muhammed Hanefi kadroya alınmazken, başkent temsilcisinde cezalı futbolcu bulunmuyor. Ankaragücü yönetimi, aileleri stada çekmek için bu karşılaşmayla birlikte özel bir uygulama başlattı. Buna göre stadın maraton tribününde bulunan 8 nolu kapıdan sadece ailelerin giriş yapmasına izin verildi. Bu kapıyı kullanan ailelere taraftar forması hediye edildi.

Maraton tribününde 15'e 10 boyutunda Ankaragücü amblemi açıldı ve bu sırada ''Gururluyuz, güçlüyüz, Ankaragüçlüyüz'' yazılı dev flamalarla gösteri yapıldı. Ankaragücü yönetiminin bu organizasyon için 5 binden fazla sarı ve lacivert karton dağıttığı öğrenildi. Öte yandan Ankaragücü, sahaya ''Özhan Başkan, mekanın cennet olsun'' yazılı pankartla çıktı.


Geniş güvenlik önlemleri

Ankaragücü-Beşiktaş karşılaşması için iki takım taraftarı arasında geçmiş yıllarda yaşanan olaylar nedeniyle Ankara polisi geniş güvenlik önlemleri aldı.

Karşılaşma için emniyet 2 bin 500 polis görevlendirirken, 1000'e yakın özel güvenlik görevlisi de stat içinde ve çevresinde hazır bulundu. Ayrıca atlı ve köpekli polisler de stat çevresinde gün boyu denetim yaparken, stattaki güvenlik kameralarının yanı sıra 10 polis kamerası da maç boyunca taraftarları kaydetti.

Bu arada, Ankara emniyeti, taraftar gruplarının karşılaşmaması için stada geliş güzergahlarını ayırarak, otobüsle İstanbul'dan gelen Beşiktaş taraftarını Ankara girişinde karşıladı ve stada kadar eşlik etti. Emniyet görevlileri ayrıca Bursa'dan gelen Bursaspor taraftarları için de tren garında ve otobüs terminalinde özel önlemler aldı.

 

Maçtan notlar

4. dakikada sağ taraftan ceza alanına giren Bobo'nun pasında topla buluşan Holosko'nun vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Serkan'da kaldı.

9. dakikada Sapara'nın sol taraftan yaptığı ortada ceza alanında topla buluşan Mehmet'in vuruşunda, meşin yuvarlak savunmadan döndü. Topu yeniden önünde bulan Mehmet'in ikinci vuruşunda ise Necip meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

17. dakikada ani gelişen Ankaragücü atağında Sapara'nın verdiği pasla sağ çaprazdan ceza alanına giren Mehmet'in vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

26. dakikada Holosko'nun yaptığı ortada ceza alanı içinde uygun durumda bulunan Uğur'un kafayla yaptığı vuruşta, kaleci Serkan meşin yuvarlağı tokatlayarak uzaklaştırdı.

29. dakikada Rothen'in yaptığı ortada Rajnoch'un ceza alanına gönderdiği topa iyi yükselen Rothen'in kafayla yaptığı vuruşta, kaleci Rüştü meşin yuvarlağı ayaklarıyla önledi. Boşta kalan topu önünde bulan Koray'ın vuruşunda ise savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

31. dakikada İbrahim Üzülmez'in çol çaprazdan yaptığı vuruşta, kaleci Serkan meşin yuvarlağı tokatlayarak kornere gönderdi.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sona erdi.

53. dakikada Rothen'in ceza alanı dışından yaptığı sert vuruşta, Rüştü topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

55. dakikada Rajnoch'un ceza alanı dışından yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

59. dakikada Bobo'nun sağ taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan Uğur'un vuruşunda, savunmaya çarpan top kornere gitti.

62. dakikada Uğur'un yaklaşık 30 metreden yaptığı vuruşta, top direğin yanından auta çıktı.

64. dakikada Sapara'nın sol taraftan yaptığı ortada Vittek topun gelişine vurdu, ancak meşin yuvarlak auta gitti.

65. dakikada İbrahim Kaş'ın ayağının altından kaçırdığı top ceza alanı içinde Vassell'in önünde kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda açıyı iyi kapatan Rüştü tehlikeyi önledi.

80. dakikada İbrahim Üzülmez'in sol taraftan yaptığı ortada Serdar topu kontrol edemedi. Meşin yuvarlağı önünde bulan Bobo'nun vuruşunda, top yan direkten döndü.

90 2. dakikada Ekrem'in sağ taraftan yaptığı ortada ceza alanı içinde topla buluşan İbrahim Toraman'ın kafayla yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak kaleci Serkan'da kaldı.
Karşılaşma, golsüz eşitlikle sonuçlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler