Rusya-Bolivya yakınlaşması

Rusya- Bolivya ilişkileri ivme kazanıyor... Rusya-Bolivya ilişkilerinin Venezuela-Rusya ilişkileri düzeyine yükselmesini planladıklarını belirten Rusya'nın La Paz Büyükelçisi Leonid Golubev yaptığı açıklamada, Bolivya'nın, Rusya'dan 5 sivil savunma helikopteri satın alacağını belirtti.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 10:50
Abone Ol google-news

Latin Amerika ülkelerinden Venezuela ile Karayipler'de ortak donanma tatbikatına hazırlanan Rusya, Bolivya ile de aynı düzeyde bir ilişki istediğini açıkladı.

Rusya'nın La Paz Büyükelçisi Leonid Golubev, yaptığı açıklamada, Bolivya'nın, Rusya'dan 5 sivil savunma helikopteri satın alacağını belirterek, ''İki ülke ilişkilerini daha da derinleştirme yolunda bunun ilk adım olacağını umuyorum'' dedi.

Rusya-Bolivya ilişkilerinin Venezuela-Rusya ilişkileri düzeyine yükselmesini planladıklarını belirten Golubev, Latin Amerika ülkelerinde sol eğilimli partilerin bir bir iktidara gelmelerinden memnuniyet duyduklarını kaydetti. Büyükelçi bunun, SSCB'nin yıkılmasının ardından Latin Amerika'daki etkisi zayıflayan Moskova'nın bölgeye geri dönüşü için uygun bir fırsat yarattığını bildirdi.

Rusya, Venezuela ile ortak deniz tatbikatını bu yıl içinde yapacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler