Beşiktaş'ı beraberlikler zorladı

Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü ile 0-0 berabere kalarak çok önemli 2 puan yitiren Beşiktaş, bu sezon beraberliklerinin çokluğuyla puanlar kaybetti.

Yayınlanma: 03.04.2010 - 09:19
Abone Ol google-news

Dün akşam deplasmanda oynadığı Ankaragücü maçı ile 2 önemli puan kaybeden Beşiktaş'ın ligde kaybettiği puanların çoğunluğunu beraberlikler oluşturuyor.

Beşiktaş, şampiyonluk mücadelesi verdiği Bursaspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'a göre daha az yenilmesine rağmen, beraberlikler sonucu puan kayıplarıyla büyük sıkıntı yaşadı. Dört yenilgiyle ligin en az mağlubiyet yaşayan takımı olan siyah-beyazlı ekip, zirvedeki rakiplerine göre daha fazla berabere kalınca, az yenilmenin avantajını kullanamadı.

 

Beraberliklerde yenilgiden daha çok puan yitirdi

Berabere kaldığı maçlarda taraftarlarına yenilginin üzüntüsünü yaşatmama başarısı gösteren Beşiktaş, buna rağmen en çok puanı 8 beraberlikte yitirdi.

Lig maçlarında 4 kez yenilen ve 12 puan kaybeden siyah-beyazlı takım, 8 beraberlikte ise 16 puanın kaçmasına engel olamadı.

Bu sezon ligde beraberlik sayısında Ankaragücü 12 maçla zirvede yer alırken, Beşiktaş da 8 beraberlikle en fazla eşitliği bozamayan takımlardan biri oldu.

Siyah-beyazlı takım bu karşılaşmaların 4'ünü 0-0'lık sonuçlarla geçerken, 3 karşılaşmada 1-1 beraberlik aldı. Beşiktaş, 1 maçtan ise 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

Bu arada, siyah-beyazlı takım 5 kez dış sahada, 3 kez de kendi sahasında rakipleriyle berabere kaldı.

 

Beraberlik maçları

Beşiktaş'ın bu sezon ligde berabere kaldığı maçlar ve sonuçları şöyle:

İBB Spor-Beşiktaş......: 1-1
Gençlerbirliği-Beşiktaş: 0-0
Beşiktaş-Gaziantepspor.: 0-0
Beşiktaş-Diyarbakırspor: 0-0
Manisaspor-Beşiktaş....: 1-1
Beşiktaş-Galatasaray...: 1-1
Kasımpaşa-Beşiktaş.....: 2-2
Ankaragücü-Beşiktaş....: 0-0

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler