Fırat yine suçladı

CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun mahkeme kararlarıyla ispatladığı hayali ihracat olayını ve diğer suçlamaları iftira olarak nitelendiren AKP Genel Başkan Yardımcısı kendisini savunmak için ortaya koyduğu belgelerin medya tarafından görülmek istenmediğini savundu. Salı günü yeni belgeler açıklayacağını söyleyen Fırat, Aydın Doğan’ın aleyhine açtığı davaya da tepki gösterdi.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 11:24
Abone Ol google-news

AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, yine Aydın Doğanı hedef aldı. Doğan’ın kendisi hakkında 1 milyon YTL’lik tazminat davası açtığını anımsatan Fırat, Yargıyı tehdit unsuru olarak kullanıyorlardedi.

Adana’da yapılan bayramlaşma töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Fırat, CHP’nin sürekli kendisine iftira attığını öne sürdü. Ortaya koyduğu belgelerin görülmek istenmediğini söyleyen Fırat, Tahmin ediyorum ki, salı günü görmek zorunda kalacaklar. Salı günü tüm medyaya belgeleri göndereceğiz. Puntolarını büyüteceğiz, okumak zorunda kalacaklardiye konuştu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a 3 soru yönelttiğini ve CHP’nin bu sorulara yanıt vermediğini öne süren Fırat, şöyle konuştu:

CHP’nin temel özelliği bu. Bütün sıkıntıları, genel başkanlarına sorduğum 3 temel soru. Bu sorulara cevap veremiyorlar. Cevap veremedikleri için bana özel sempatileri var. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu sorulara cevap vermedikleri süre içinde her toplantıda, her fırsat bulduğumda tekrarlayacağım. Ne zamana kadar? Sorulara doğru cevaplar verilene kadar. Ancak doğru cevapları veremeyecekler. Salı günü bu işi, evraklarıyla bitireceğiz. Bu işin dokunulmazlıkla, Erdoğan ile tartışmayla da alakası yok. Şu servetin kaynağı olarak iddia edilen avukatlık süreci içerisinde hangi vergi dairesine kayıtlıydı? Ne kadar gelir beyan etti? Ne kadar vergi ödedi?

Belge fazlalığı olmadığını, sahtekârlık yapıldığını iddia eden Fırat, MENAS AŞ ile ilgili yanlış bilgiler verildiğini öne sürdü. MENAS’ın kırmızı hatta tutulmadığını ileri süren Fırat, şunları söyledi:

Bir belge de deniyor ki, Dengir Fırat’ın adı yazılmış, konusu da kırmızı hattan çakırtılması. Yukardaki tarihe bakın, hangi tarih o TIR’ın yakalanmasından 8 ay öncesi. Salı günü bunların da evrakını göndereceğim. O şirketin o tarihte ortağı da değilim. Ancak buna rağmen şirketin hiçbir zaman, hiçbir şekilde kırmızı hat uygulamasına tabi olmadığının resmi yazısını göndereceğim. Diğer konuların da tüm cevabını vereceğim. MENAS dava açacağını açıkladı. Benim siyasiler hakkında dava açma âdetim yok. Bu tartışmalar için her gün yüzlerce dava açmam gerekir. Türkiye’de çirkin siyaset var. Ben belgeleri ortaya koyacağım, utanıp özür dilerlerse dilerler. Ama özür dilemezlerse de sorularımı yöneltmeyi sürdüreceğim.

Aydın Doğan’ın kendisi hakkında 1 milyon YTL’lik tazminat davası açtığını anımsatan Fırat, Doğan’ı hedef gösterek şöyle konuştu:

Aydın Doğan, medya patronu ve işadamı. Onun medyasına şu anda bakın. Bu hali yükselten, onu yükselten, bu hale getiren orası mı değil mi? Bana karşı 1 milyon liralık dava açılmıştır. Neden böyle bir dava açılıyor? Çünkü medya gücünü silah olarak kullanmak yetmiyor. Ekonomik güç de gerekiyor. Öyle bir dava açılıyor ki. Yargıyı tehdit unsuru olarak kullanıyor. Şunu söylemek istiyor, Ey vatandaş, benimle ilgili bir şey yaparsan avukat ordumu senin üstüne salarım, 1 milyonluk da dava açarım.Yanlış birine dava açtılar. Başka birine açsalardı korkuturlardı. 1 milyon değil 100 milyonluk dava açsalar beni etkilemez. Benim dışımdakileri korkutmak için açılan davadır.

Kesinlikle tarafsız ve bağımsız bir basının Türkiye’de yerleşmesi lazım. Bunun bir tek yolu var: Basın çalışanının özgür olmasıdır. Basın çalışanı özgür olmayan bir medyanın özgür olduğundan bahsedilemez. Onun geleceği patronun iki dudağı arasındaysa, o insan özgür değildir. Basın konusunda sendikalaşmayı mecburi hale getirmek gerekir. Türk medyasının özgür olduğu kanısında değilim. Medyayı patronların ekonomik çıkarlarını sağlayacak bir silah olmaktan çıkarmak gerekir.

 

Kamuda belge mesaisi

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlunun, ortağı olduğu şirketin hayali ihracat yaptığını belgelerle ortaya koyması üzerine zor durumda kalan AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Fırat, iddiaları çürütebilecek belge ve bilgilere ulaşmak için kamu kurum ve kuruluşlarını alarma geçirdi. İktidar partisinin yöneticisi olmanın avantajını kullanan Fıratın, istediği belgelerin bayram tatilinin ardından kendisine ulaştırılmasını bekliyor.

Kılıçdaroğlu, Fıratın ortağı olduğu dönemde MENAS AŞnin hayali ihracat yaptığına ilişkin Danıştay 10. Dairesinin kararını açıklamıştı.

Fıratın Gümrük Müsteşarlığı ve Hazine nezdinde girişimde bulunarak MENAS şirketiyle ilgili aklama raporlarını istediği öğrenildi. CHPnin elinde ise yeni belgeler olduğu belirtiliyor.

 

 

   

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler