Altında yabancı kuşatması

Enerji Bakanlığı’nın resmi verilerine göre çokuluslu 12 altın şirketi Türkiye’de 9 farklı ilde 17 farklı yörede altın çıkarıyor.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 12:10
Abone Ol google-news

Anadolu, çokuluslu altın şirketleri tarafından kuşatma altında. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğünün gazetemizin sorularına verdiği yanıtlardaki son verilere göre Türkiyede faaliyet gösteren çokuluslu 12 altın şirketi Türkiyede 9 farklı ilde 17 farklı yöredealtın peşinde.

Türkiyede altın madeni çıkarmak için alınan işletme ruhsatlı alanların toplamı 25 bin hektara(25.119,92 Hk) ulaşırken, altın avcıları bugüne kadar toplam 30.78 ton altın içeren dore külçeüretimi gerçekleştirdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden İşleri Genel Müdürlüğü, Türkiyedeki altın madeni ruhsatları ile ilgili sorularımızı yanıtladı. Bakanlığa göre Türkiyede 600 ton görünür metal altın rezervibulunuyor. Bu rezervdeki altının tahmini maddi değeri ise yine bakanlığa göre (Bakanlık, 29 Temmuz 2008 tarihli İstanbul Altın Borsasının verisi olan 1 Ons Au: 925,35 Amerikan Dolarını dikkate alarak hesaplamıştır) 19.587.631.070,60 Amerikan Doları...” (19 milyar 587 milyon 631 bin 70 dolar 60 sent...)

Altın madenciliği için bakanlığa bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğünün işletme ruhsatı verdiği bölgeler ise şöyle sıralanıyor: . İzmir-Bergama-Ovacık. . İzmir-Seferihisar-Efemçukuru, İzmir-Ödemiş. . Uşak-Eşme-Kışladağ. Balıkesir-Havran-Küçükdere. . Çanakkale-Balıkesir Bölgesi (Kaz Dağları Bölgesi). . Eskişehir-Sivrihisar-Kaymaz. Artvin-Cerattepe. . Manisa-Salihli-Sart. Erzincan-İliç-Çöpler. Gümüşhane-Mastra.

Bakanlık, bu 9 ille ilgili Belirtilen bölgelerde bulunan bir çok sahada ve arama amaçlı olan diğer sahalarda arama amaçlı sondaj faaliyeti yapılmaktadırbilgisini veriyor. (Bu bilgi haritada ayrıntılı bir şekilde gösterilmiştir...)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler