'İğneden ipliğe zam yaptılar'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, hükümetin son zamlarını eleştirdi ve “Bayram zehir olmasın dedik. Üç günü bile çok gördüler. İğneden ipliğe her şeye zam yaptılar” dedi. Selvi, yolsuzlukların önlenmesi için de dokunulmazlıkların kaldırılması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 12:48
Abone Ol google-news

CHP’de Şeker Bayramı nedeniyle gerçekleşen siyasi partiler arası bayramlaşmada Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) üyeleri Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ve İstanbul Milletvekili Nur Serter ev sahipliği yaptı. Görüşmelerde küresel ekonomik kriz, yolsuzluk iddiaları ve ülke sorunları gündeme geldi.

CHP’ye ilk ziyareti DSP, son ziyareti ise MHP heyeti gerçekleştirdi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Kayseri Milletvekili Taner Yıldız ve İstanbul eski Milletvekili Zeynep Karahan Uslu’dan oluşan AKP heyetinin ziyareti sırasında sendikalaşma konusu ve yapılan son zamlar tartışıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, sendikalaşmanın önünde ciddi engeller olduğunu söyledi ve partisinin bu engellerin kaldırılmasına yönelik çaba harcayacağını ifade etti. Yörsan firmasında çok sayıda çalışanın sendikalı olmak istedikleri için işten çıkarıldıklarını hatırlatan Selvi, Türkiye’de hiçbir dönemde bu ölçüde sendikasızlaştırma politikası izlenmediğini ileri sürdü. AKP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi de bu konuda yasal boşlukların bulunduğunu ancak iktidarlarının sendikaların önünü açmaya yönelik düzenlemeleri hayata geçirdiğini söyledi. Tanrıverdi, “Yasal boşlukların ötesinde zihinsel boşluk var. Özgür birey, örgütlü toplum düşüncesini zihinde geliştirmek lazım’’ diye konuştu. Tanrıverdi, çalışma hayatına ilişkin uluslararası normlara uygun yeni yasal düzenlemelerin de TBMM gündemine getirileceğini kaydetti. Bu çalışmalarda sivil toplum örgütleriyle işbirliğinden yana olduklarını söyleyen AKP’li Tanrıverdi, “Sivil toplum örgütlerini sosyal taraf olarak değil, sosyal ortak olarak görüyoruz” dedi.


Dokunulmazlıklar kaldırılsın

CHP ve MHP bayramlaşmasında ise gündem dokunulmazlıklar ve yolsuzluklar oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal son dönemde hakarete varan ölçülerde nezaketten uzak tartışmaların yaşandığına dikkati çekti ve “Yolsuzluk tabiî ki suçtur, ahlaksızlıktır, günahtır. Tüm partilerin bunlarla mücadele etmesi gerekir. ‘Benim hırsızım’ türünde bir tartışmayla Türkiye sanal bir gündeme sokulmuştur” diye konuştu. Hakarete varan tartışmaların toplumda kutuplaşmalara neden olacağı uyarısında bulunan Bal, “Sağduyunun ortak aklın hakim olduğu yeni bir yasama dönemini yaşamayı diliyoruz” dedi. Yolsuzlukların kim tarafından yapılmış olursa olsun kabul edilemeyeceğinin altını çizen Bal, siyasi partilerin yolsuzluklara bulaşmış insanları himaye etmemeleri gerektiğine işaret etti. Yargının sağlıklı işleyebilmesi için dokunulmazlıkların kaldırılmasının önemine dikkat çeken MHP’li Bal, MHP’nin bunun için gerekli yasal düzenlemelere destek vereceğini söyledi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi de Ramazan ayının sıkıntılarla geçtiğini belirterek, “Bayram zehir olmasın dedik. Üç günü bile çok gördüler. İğneden ipliğe her şeye zam yaptılar” diye konuştu. Hakkında yolsuzluk iddiaları olan kişilerin dokunulmazlıklarının kalkmasının beklenemeyeceğini ifade eden CHP’li Selvi, milletin çok sıkıntı çektiğini ama Deniz Feneri Derneği davasıyla artık gerçekleri gördüğünü söyledi.

 

Yerel seçim tartışmaları

SHP heyetinin CHP ziyaretinde ise yerel seçimler gündeme geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in uygulamalarını eleştiren CHP’li Selvi, yerel seçimlere Türkiye’nin geleceğine ışık yakacak, umutları güçlendirecek bir sonuç alacak şekilde gidilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye’de yaşanan kaosun birlikte hareket ederek aşılabileceğini söyleyen Selvi, CHP’nin bu hassasiyetle hareket ettiğini belirtti. SHP Genel Sekreter Yardımcısı Atilla Koçer de yerel yönetimlerin demokrasinin kalesi olduğunu belirterek, “Parti, mevki ve makam düşünülmeksizin halkı din adına soyan, fakirleştiren zihniyetin iktidarının gitmesi için herkesin çaba göstermesi gerekiyor” dedi. DSP, BBP, Anavatan, Saadet Partisi ve İP heyetleri de CHP’ye bayramlaşma ziyaretinde bulundu.


Baykal partililerle bayramlaştı

Öte yandan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da parti yöneticileri ile birlikte genel merkezde düzenlenen bayramlaşmaya katıldı. Partililer ve vatandaşlarla bayramlaşan Baykal daha sonra gazetecilerin de bayramını kutladı. CHP’deki bayramlaşma yaklaşık 1 saat sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler