Fenerbahçe 2 - Kayserispor 0

Fenerbahçe, Kayserispor'u 33. dakikada Gökhan Ünal ve 48. dakikada Lugano'nun attığı gollerle 2-0 yendi. Türk Telekom kale arkası tribününde Fenerbahçe Acıbadem için açılan pankartın alt bölümünde, sarı-lacivertli taraftarlar arasında kavga çıktı.

Yayınlanma: 04.04.2010 - 15:46
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de Kayserispor'u 2-0 yenen Fenerbahçe, şampiyonluk yarışında lider Bursaspor'u 3 puan geriden takibini sürdürdü. Kadıköy'de büyük bir seyirci desteğiyle rakibini konuk eden sarı-lacivertli ekip, zorlu mücadelede 3 puan alarak önemli bir engeli aştı. Ligin 23. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı 2-1'lik yenilginin ardından çıkışa geçen sarı-lacivertliler, yaptığı 5 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik alarak, kötü geçen şubat ayının ardından önemli bir seri yaptı.
 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

6 maçtır gol yemiyor

Turkcell Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda yaptığı son 6 resmi maçta kalesini gole kapatan Fenerbahçe, rakip fileleri 7 kez havalandırdı. Ligde 24. hafta Antalyaspor, 26. hafta Gaziantepspor ve 27. hafta Galatasaray karşısında 1-0'lık galibiyetler alan sarı-lacivertliler, 25. haftada Gençlerbirliği ile 0-0 berabere kalıp, kupada yarı final ilk maçında Manisaspor'u 2-0 yenmişti. Sarı-lacivertliler son olarak, bu akşam 28. hafta mücadelesinde Kayserispor'u 2-0'lık skorla geçerek yine gol yemedi. Ligde 29. haftayı, ligden düşürülen Ankaraspor ile karşılaşacağı için maç yapmadan geçecek sarı-lacivertli ekip, 30. haftada Beşiktaş ile yapacağı derbi öncesi 13 Nisan Salı günü Manisaspor ile kupada yarı final rövanş mücadelesine çıkacak.
 

Gökhan Ünal girdi gol geldi

Fenerbahçe'de, Güiza'nın sakatlanmasının ardından oyuna giren Gökhan Ünal, sarı-lacivertli ekibin maçtaki ilk golüne imzasını attı. Karşılaşmanın 28. dakikasında oyuna dahil olan Gökhan Ünal, 33. dakikada eski takımına karşı topu filelere göndererek, Fenerbahçe'yi mücadelede 1-0 öne geçirdi. Gökhan, Fenerbahçe formasıyla ligde 2. golünü kaydetti.

2. gol Lugano'dan

Sarı-lacivertli ekibin zorlu Kayserispor mücadelesinde 2. golü, savunma oyuncusu Lugano'dan geldi. Fenerbahçe savunmasında Bilica ile birlikte başarılı bir dönem geçiren Uruguaylı futbolcu, zaman zaman attığı sürpriz gollerle de takımına katkı sağlıyor.
Alex'in sağ köşeden kullandığı korner atışında kafayla topu filelere gönderen Lugano, Fenerbahçe'de bu sezon ligde 3. golüne imza attı. Lugano, maç boyunca savunmada Kayserispor'un golcü ismi Makukula'yı kontrol etti.
 

Fenerbahçe'de zorunlu değişiklik

Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlanan Güiza, 28. dakikada oyundan alınırken, bu futbolcunun yerine Gökhan Ünal oyuna girdi. Sakatlığının ardından bir antrenmana katılarak Kayserispor mücadelesinin 11'ine giren İspanyol forvet, maçın henüz 3'de birlik bölümü tamamlanmadan oyundan çıkmak zorunda kaldı.
 

Maliye Bakanı Şimşek de maçı izledi

Fenerbahçe-Kayserispor mücadelesini Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de izledi. Başkan Aziz Yıldırım'ın voleybol maçı nedeniyle Cannes'da olması nedeniyle Fenerbahçe'yi başkanlık düzeyinde başkanvekili Nihat Özdemir temsil ederken, karşılaşmayı izleyenler arasında Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı ve teknik direktör Ertuğrul Sağlam da yer aldı. Eski ünlü Fransız futbolcu Thuram da karşılaşmayı izleyenler arasındaydı.
 

Gözler sahada, kulaklar Cannes'da

Fenerbahçeli taraftarlar Kayserispor maçında futbol takımlarının maçını izlerken, aynı zamanda da Cannes'da şampiyonlar ligi finalinde mücadele veren Fenerbahçe Acıbadem'in aldığı sayıların haberlerini takip etti. Maçın 69. dakikası oynanırken, Maraton VIP tribünündeki çok sayıda taraftarın localara doğru yönelip televizyondan voleybol maçına baktığı görüldü. Tribünler, Cannes'daki mücadelenin 4. set sonunda 2-2 olmasıyla büyük bir sevinç yaşadı.
Cannes'daki maç Fenerbahçe Acıbadem'in 3-2 yenilgisiyle sona erdikten sonra kale arkası tribününde ''Armanın gururu sarı melekler'' yazılı pankart açarken, tribünler pankarttaki yazıyı tezahürat olarak dile getirdi.
 

Taraftarlar arasında kavga çıktı

Türk Telekom kale arkası tribününde Fenerbahçe Acıbadem için açılan pankartın alt bölümünde, sarı-lacivertli taraftarlar arasında kavga çıktı. Tribünlerde yaşanan gerilimi güvenlik güçleri yatıştırmaya çalıştıysa da gerilim uzun süre devam etti. Güvenlik güçleri kavga eden taraftarlara müdahale ederken, tartışmalar maç bitiminde de sürdü. Taraftarlar, bu sırada emniyet güçleri aleyhine tezahüratlar yapıp protestoda bulundu. Başkanvekili Nihat Özdemir, maç sonunda sahaya inip Türk Telekom tribününün önüne kadar giderek, taraftarları yatıştırmaya çalıştı. Bazı taraftarların olaylar sırasında göz altına alındığı görüldü.
 

Notlar

Maçın 18. dakikasında kendisine faul yapılan Lugano, oyunu başlatma noktası konusunda hakem Yunus Yıldırım ile tartışma yaşadı. Hakem faul atışı çaldıktan sonra rakip oyuncu bir süre daha topu taşırken buna kızan Lugano, faul yapılan noktanın uzağında topu tutup oyunu başlattı. Hakem bunun üzerine Lugano'yu uyararak topu geriye çekti.

-Karşılaşmanın 44. dakikasında Kayserispor'un korner atışı kullandığı sırada ceza alanı içinde Fenerbahçeli Lugano ile rakip oyuncu Makukula adeta güreş tutar şekilde kameralara yansıdı.

-67. dakikada bir pozisyonda sakatlık geçiren Emre sinirli tavırlarıyla dikkat çekerken, tedavisinin ardından sağlık ekibinin çantasını oyun alanının dışına attı.

-Cannes'daki voleybol şampiyonlar ligi maçı, karşılaşmanın devre arasında basın tribününde de heyecanla izlendi.

 

'Fenerbahçe , maçı daha çok isteyen ve arzulayan taraftı'

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Fenerbahçe ile yaptıkları maçta rakiplerinin kazanmayı daha çok istediğini ve 3 puanı aldığını ifade etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında kısa bir değerlendirme yapan Kafkas, özetle şu ifadeleri kullandı: ''Maçla ilgili söyleyecek fazla bir şey yok. Daha çok isteyen ve arzulayan takım Fenerbahçe'ydi. Oyuna iyi başlayanlar da onlardı. Bir ara mücadeleyi dengeledik. Ancak maalesef geriye düştükten sonra oyunu tekrar çevirmek kolay değildi. Fenerbahçe'yi tebrik ediyor ve başarılar diliyorum.''

 

'Mücadelenin ön planda olacağını biliyorduk'

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe'nin Kayserispor'u 2-0 yendiği maçta, sarı-lacivertli takımın ilk golünü atan Gökhan Ünal, rakipleri karşısında iyi mücadele ettiklerini söyledi. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayla ilgili değerlendirme yapan Fenerbahçeli futbolcu, baskılı başladıkları mücadelede ilk 15 dakikada rakiplerine neredeyse hiç pozisyon vermediklerini kaydederek, ''Mücadelenin ön planda olacağını biliyorduk ve iyi mücadele ettik. Geçen haftaki galibiyetin anlamlı olması için kazanmamız lazımdı, kazandığımız için mutluyuz. Uzun zamandır gol yemiyoruz. Beşiktaş maçını da kazanmak istiyoruz. Her adımda şampiyonluğa yaklaşıyoruz'' şeklinde ifadeler kullandı. Gökhan, çok fazla süre alamadığı ve bugün oyuna girdikten kısa bir süre sonra golle buluştuğu hatırlatılarak yöneltilen soruya, ''Takım olarak tek forvet oynuyoruz. Kimin oynadığı çok fazla önemli değil. Önemli olan kazanmak. Bugün Güiza oynadı. Sakatlık geçirdikten sonra ben girdim. Hocam hafta içinde beni denemişti. Takıma katkı sağladığım için mutluyum. İnşallah daha fazla süre alıp daha fazla katkı sağlamak istiyorum'' yanıtını verdi.

Gökhan Gönül özür diledi

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Gökhan Gönül ise karşılaşmanın ikinci yarısında rakipten iki oyuncu yerde yatarken, topu dışarı atmadığı için Kayserispor ve Türk futbol camiasından özür diledi. Pozisyonda rakipten iki oyuncunun, kendilerinden de bir oyuncunun yerde yattığını anlatan Gökhan, ''Fair-play adına topu dışarı atmam gerekiyordu ama atmadım. Bundan dolayı Kayserispor ve Türk futbol camiasından özür diliyorum. Bir daha bunu yapmayacağım'' şeklinde konuştu.

Gökhan Gönül, son haftalarda maçları gol yemeden tamamladıklarını da belirterek, ''Bu bizim açımızdan olumlu. Bundan sonra da maçlarımızı gol yemeden kazanıp, sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz'' ifadelerini kullandı. Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın Avrupa ikinciliğine de değinen Gökhan, ''Onlar bizim gönlümüzde şampiyon oldular'' dedi.

 

Maçın önemli dakikaları

Turkcell Süper Lig'de yapılan maçta Fenerbahçe, Kayserispor'u 2-0 yendi. 4. dakikada ceza yayı üzerinde Shawky'den topu kapan Emre'nin sert şutunda, kaleci Souleymanou yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti. 5. dakikada soldan ceza alanına giren Mehmet Eren'in çaprazdan sert vuruşunda, kaleci Volkan Demirel yatarak topu kontrol etti. 6. dakikada Andre Santos'un pasıyla ceza alanında topla buluşan Güiza, meşin yuvarlağı bekletmeden Alex'e çıkardı. Brezilyalı futbolcunun ceza alanı içinden yaptığı vuruşta, kaleci Souleymanou yatarak topa sahip oldu. 8. dakikada Alex'in soldan kullandığı korner atışında, savunmanın uzaklaştırmak istediği topu ceza alanı dışında kontrol eden Emre'nin vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

33. dakikada Emre'nin orta sahadan uzun pasında ceza yayı üzerinde Aydın'ın uzaklaştırmak istediği top Mehmet Topuz'un önünde kaldı. Bu oyuncunun pasında ceza yayı üzerinde topla buluşan Alex, bekletmeden şık bir ara pasıyla topu Gökhan Ünal'a gönderdi. Ceza alanı sol çaprazında kaleciyle karşı karşıya kalan Gökhan Ünal, yerden bir vuruşla topu diğer köşeden filelere göndererek, takımını 1-0 öne geçirdi. 38. dakikada Troisi'nin soldan kullandığı serbest atışta, ceza alanı içinde Lugano ile girdiği mücadelede topu önünde bulan Makakula'nın vuruşunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

47. dakikada Alex'in sağdan kullandığı korner atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Lugano, kafa vuruşuyla topu filelere göndererek, farkı 2'ye çıkardı: 2-0. 59. dakikada Gökhan Ünal'ın pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Mehmet Topuz'un sert şutunda, kale önünde Serdar, kaleci Souleymanou'dan önce topu dokunarak, meşin yuvarlağı kornere attı. 72. dakikada Mehmet Topuz'un aşırtma pasında, ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Alex'ten önce ileri çıkan kaleci Souleymanou, topu kontrol etti.

76. dakikada ceza alanı dışından sol taraftan Alex'in kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde arka direkte Lugano'nun kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı. 78. dakikada ceza alanı dışından Troisi'nin vuruşunda, kaleci Volkan Demirel uzanarak topu kornere attı. 82. dakikada Özer'in ara pasıyla ceza alanı içinde kaleciyle karşı karşıya kalan Alex'ten önce kaleci Souleymanou topu kontrol etti. 85. dakikada ceza alanı dışından Mehmet Eren'in vuruşunda, top üstten auta gitti.

Turkcell Süper Lig'deki Fenerbahçe-Kayserispor maçının takım kadroları ile hakemleri şöyle:

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Yunus Yıldırım, Adil Sinem, Ekrem Kan

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Lugano, Bilica, Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Güiza

Kayserispor: Souleymanou, Saidou, Toledo, Makakula, Troisi, Aydın, Hakan, Shawky, Serdar, Mehmet Eren, Abdullah

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Turkcell Süper Lig'de Kayserispor ile yaptıkları mücadelede sakatlığı geçen forvet oyuncusu Güiza'ya ilk 11'de yer verdi. Hafta içinde yapılan antrenmanda sakatlandıktan sonra tedavisine başlanan İspanyol forvet, dün akşamki son çalışmada takımla antrenmana katılıp, Kayserispor maçının kadrosuna dahil edildi. Teknik direktör Daum, Güiza'nın yokluğunda çift kale maçlarda forvette denediği Gökhan Ünal'ı, eski takımına karşı yedek bıraktı.

Sol kanatta Özer

Ligde geçen hafta Galatasaray derbisinde, sakatlığı bulunan Emre'nin yokluğunda ilk 11'de şans bularak orta alanın solunda görev yapan Vederson, Kayserispor maçında yedek kaldı.
Sarı-lacivertli ekipte bu akşam orta alanın solunda Özer görev yaparken, Emre de sakatlığının ardından Kayserispor maçıyla takıma dahil oldu.
 

'Bizler inandık siz de inanın'

Fenerbahçeli futbolcular, Kayserispor maçı için sahaya erken çıkarak ''Bizler inandık siz de inanın'' yazılı pankart taşıdı. Saha içinde pankartı bütün tribünlere gösteren futbolcular, tribünlerden büyük alkış aldı. Soyunma odası tüneline tekrar geri dönen Fenerbahçeli futbolcular, sahaya ikinci kez, bu kez rakip futbolcular ve hakemlerle yeniden çıktı. Sarı-lacivertli futbolcular, maç öncesi galibiyet yemini için kendi yarı alanlarında kenetlenirken, tribünler oluşan tabloyu alkışladı.
 

Tribünler doldu

Fenerbahçe'nin, Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk mücadelesinde, zirveye yakın takibi taraftarını da tribünlere çekiyor. Kayserispor maçı için, havanın da güzel olması nedeniyle erken saatlerden itibaren Kadıköy'e gelen taraftarlar, tribünlerin büyük bölümünü doldurdu. İki takım taraftarları arasında bırakılan güvenlik boşluğu dışında tribünlerin tamamına yakınının dolduğu görüldü.
 

Voleybol maçı izlendi

Karşılaşma öncesi, Fenerbahçe Acıbadem Bayan Voleybol Takımı'nın CEV Indesit Şampiyonlar Ligi finalinde İtalyan rakibi Bergamo ile yaptığı maçın ilk setinden bir bölümü skor ekranından taraftarlara izlettirildi. Taraftarlar, sarı-lacivertli ekip İtalyan rakibi karşısında sayı aldığında ''Oley'' çekerek, bayan voleybolcuları alkışladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, Fransa'nın Cannes kentinde oynanan final mücadelesinin heyecanını adeta Kadıköy'de yaşadı.
 

Polis Teşkilatı'nın 165. yılı

Kayserisporlu futbolcular sahaya ''Türk Polis Teşkilatının 165. yılını kutluyoruz'' yazılı pankartla çıkarken, iki takım futbolcuları polis kıyafetli miniklerle seremonide yer aldı.
 

Notlar

-Sarı-lacivertli taraftarlar, Galatasaray karşısında aldıkları derbi galibiyetini unutmayıp tribünde ''Simovic, Hayro, Mondi, De Sanctis, Leo en büyük kalemiz sizlersiniz'' yazılı pankart açtı.

-Tribünlerde ayrıca, ''Ne kadar övünsek az, Ali Sami Yen deplasman sayılmaz'', ''Fener gol gol gol, şampiyonluk geliyor'' yazılı pankartlar yer aldı.

-Kayserisporlu yaklaşık 300 taraftar da karşılaşmayı misafir seyirci tribününden takip etti.

 

İlgili haber için tıklayınız

'Bizim için öldü diyenler oldu ama biz hayattayız'

 



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler