Sri Lanka'da çatışma: 30 kişi öldü

Sri Lanka'da ayrılıkçı Tamil gerillalarıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda 30 kişinin öldüğü bildirildi. Ordu açıklamasında, ülkenin kuzeyindeki iki Tamil mevzisinin bombalandığı, bölgedeki çatışmalarda da 26 militanın öldürüldüğü, 4 askerin hayatını kaybettiği kaydedildi.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 14:26
Abone Ol google-news

Sri Lanka'da ayrılıkçı Tamil gerillalarıyla güvenlik güçleri arasındaki çatışmalarda 30 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Açıklamada ayrıca, son çatışmalarda yerlerinden olan insanlar için yardım sağlayan BM konvoyuna katılacak yiyecek taşıyan bir kamyonda 2,5 kilogram C-4 tipi patlayıcı bulunduğu kaydedildi.

Ordu açıklamasında, kamyonun sürücüsüyle 4 görevlinin tutuklandığı belirtildi. Konvoyun birkaç gün içinde bölgeye hareket etmesi planlanıyordu.

BM tarafından yapılan yapılan açıklamada da "bir insani konvoya katılacak araca bilinmeyen bir tarafın patlayıcı yerleştirmesinden" üzüntü duyulduğu kaydedildi. BM ve diğer yardım örgütleri, iki hafta önce hükümetin güvenlik kaygıları gerekçesiyle yayımladığı talimat üzerine, ülkenin kuzeyinde gerillaların kontrolündeki bölgelerden çekilmişti.

Şiddet yüzünden 160 bin kişinin evlerinden kaçtığı bölgeden yardım örgütlerinin çekilmesi, yerlerinden edilen sivillerin durumunun ağırlaşabileceği endişelerini artırdı. Diplomatlar, savaş bölgesinde sıkışan yaklaşık 200 bin kişiye BM gıda yardımlarının gönderilmesi için izin verilmesini sağlamıştı.

Sri Lanka'nın doğu ve kuzey kesiminde bağımsız bir devlet kurmak isteyen Tamil Eelam Kurtuluş Kaplanları (LTTE) gerillalarıyla 1983'den bu yana devam eden çatışmalarda 70 bin civarında kişinin öldüğü tahmin ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler