Skibbe'den Hakan Şükür açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Turkcell Süper Lig'de önlerindeki ilk 2 maçta Bursaspor ve Trabzonspor'u yenerek, liderlik koltuğuna oturmak istediklerini söyledi.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 15:49
Abone Ol google-news

Galatasaray TV'de yayınlanan ''Teknik Yorum'' programında geride kalan Konyaspor maçı ve yarınki Bellinzona karşılaşmasını değerlendiren Galatasaray Teknik Direktörü Michael Skibbe, Türk halkı ve Galatasaray camiasının bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında, spor kamuoyunda Galatasaray'ın ikinci devrelerin takımı olduğu yönündeki yorumla ilgili olarak şunları kaydetti:

''Bunu birinci yarı ya da ikinci yarı olarak sıfatlandırmamak gerekiyor. Tabii ki önemli olan ikinci yarı bu oyunumuzu sergileyerek takımımızı galibiyete taşımak. Bu yeterli diye oyunumuzu durdurmamamız gerekiyor. Futbolumuzun üzerine katarak birinci yarıdaki futbolumuzu ikinci yarıdaki futbolumuzla geliştirerek daha iyiye gitmemiz gerekiyor. Önümüzdeki maçlarda güçlü rakipler var. Gerek Bellinzona'ya, gerek Bursaspor'a karşı daha iyi futbol oynamamız gerekiyor.''

Alman teknik adam, ''Baros, Ümit Karan, Nonda, Yaser'in ardından Kewell'ı da önümüzdeki maçlarda forvet oyuncusu olarak görebiliriz değil mi?'' şeklindeki bir soruya ise, ''Sanırım ilerleyen maçlarda da bunu böyle göreceğimize kanaat getirebilirim. Yani Kewell'ı forvet hattında görebiliriz. Biliyorsunuz Ümit Karan sakat, bir iki maç daha kendisini göremeyebiliriz, Nonda da aynı şekilde dikişlerden dolayı bir iki hafta olmayabilir. Yaser Yıldız da 90 dakikalık performansına kendisini getiremediği için oyuna hep ikinci yarıda giriyor. O yüzden Kewell'ı forvet hattında göreceğimiz günler olacak'' yanıtını verdi.

 

Sakat futbolcurın durumu

Sakatlıkları bulunan futbolcular hakkında da bilgi veren Michael Skibbe, yarınki Bellinzona maçında hangilerinin oynayabileceği yönündeki bir soruya karşılık şunları kaydetti:
''Mehmet Topal'ı belki görebileceğiz. Dün de antrenmanlara katıldı. Gerçekten performansı iyi, oynayabilecek durumda. Ama diğer oyuncular için bunu maalesef söyleyemem. Hasan Şaş'ı da Bellinzona maçında göremeyeceğiz. Çünkü dizinde bir yaralanma ve içten zedelenmeler oldu. Sabri'nin de durumunu antrenmanda görürsek ona göre söyleyebilirim. Sanırım o da katılamayacak.''

 

Baros'a övgü

Milan Baros'un Konyaspor'a attığı ilk gol hakkındaki görüşlerini de aktaran Alman teknik adam, şunları kaydetti:
''İnanıyorum ki Milan Baros'tan daha böyle çok güzel performanslar göreceğiz. Çok sık güzel goller göreceğiz. Çünkü sağ ayağını çok etkili ve çok güzel kullanıyor. Antrenmanlarda da böyle güzel goller görüyoruz Baros'tan, bunu oyuna da verebilir. O cesaretini gösterebiliyor, aynı güzel gollerini oyuna yansıtabiliyor. Bize bu kısa süre içinde kendisinin çok değerli ve önemli bir forvet oyuncusu olduğunu kanıtladı. Transfer sezonu bitmeden önce Baros'u takıma katmıştık. Kısa süre içinde golleriyle, futbol anlayışıyla bize ne kadar önemli bir forvet oyuncusu olduğunu kanıtlamış oldu.''

 

Lincoln'ün performansındaki artış

Lincoln'ün son 3 maçta gerçekten çok iyi bir performans gösterdiğiin anlatan Skibbe, ''Futbol anlamında ve teknik anlamda ne olması gerektiğini ve kendi kalitesini ortaya koydu. Lincoln'ü öne getiren sadece kendisi değil, yanında oynadığı değerli ve kaliteli futbolculardı'' ifadesini kullandı.
Alman teknik adam, şöyle devam etti:
''Pas trafiği ile birlikte o güzel oyununu da sergilemesi, arkadaşlarıyla uyumlu saha paylaşması ve onlarla birlikte oynamasından kaynaklanıyor. Bununla birlikte hepimizin ondan beklentisi, bu performansını belirli bir çizgide koruması, onu düşürmemesi. Her zaman bu homojen yapıyı kendinde bulması gerekiyor, oluşturması gerekiyor. Yani sanatla futbolu, o pragmatik düşünceyi futbola karıştırıp bunu oyunda sergilemesi gerekiyor. Ama tabii ki fazlasını beklememek gerek. O bir futbolcu... Her şeyi tek başına yapamaz. O iyi bir performans sergiliyor ve biz bundan memnunuz.''

 

''Hakan Şükür gibi hava toplarına hakim bir oyuncumuz yok"

Galatasaray Teknik Direktörü Skibbe, ''Yan top ve serbest vuruş organizasyonlarından memnun musunuz?'' şeklindeki bir soruya, ''Ben memnunum ama ne yazık ki Hakan Şükür gibi hava toplarına hakim bir oyuncumuz yok. Ama biz yerden iyi oynuyoruz, bu da sevindirici'' diye yanıt verdi.

Sakat oyuncuların dönmesiyle farklı varyasyonlar oluşacağına dikkat çeken Alman teknik adam, rakibe göre oyun şeklini değiştireceğini, ancak sakatlıklar sebebiyle şimdilik böyle devam etmesinin uygun olduğunu kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler