Sırbistan'ın AB üyeliği

Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, resmi bir ziyaret için Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi. Berlin'de ilk olarak Bellevue Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Horst Köhler ile bir araya gelen Tadiç, daha sonra başbakanlıkta Angela Merkel ile görüştü. İki lider görüşmenin ardından, görüş ayrılıklarının sürdüğünü, ancak Sırbistan'ın AB üyeliği için birlikte çaba harcayacaklarını söylediler.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 17:18
Abone Ol google-news

Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç; Sırbistan'ın AB üyeliğinin, ülkesinin en önemli stratejik hedeflerinden biri olduğunu belirtti. Tadiç, Kosova'nın bağımsızlığını ise hiç bir zaman tanımayacaklarını, tüm hukuki ve diplomatik yollardan buna karşı çıkmaya devam edeceklerini ifade etti.
 

''Kosova sürecini siyasi köşeden çıkartıp, hukuki bir köşeye koyacağız'' şeklinde konuşan Tadic, Kosova'nın bölünebileceği şeklinde açıklama yaptığına ilişkin haberlerinin de doğru olmadığını, bunun bir yorum hatasından kaynaklandığını kaydetti.

Almanya Başbakan'ı Angela Merkel de, Sırbistan'ın AB üyeliği hedefinin adım adım gerçekleştirilmesi gerektiğini belirterek, Sırbistan'dan Lahey'deki Savaş Suçluları Mahkemesi'yle işbirliği yapmaya devam etmesini istedi. Merkel, Radovan Karaciç'in yakalanarak mahkemeye sevk edilmesinden sonra AB'nin eski Sırp komutan Ratko Mladiç'in de yakalanmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Tadiç'e 3 Ekim'de, daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da verilmiş olan Quadriga ödülünün verileceğini de söyleyen Merkel, Tadiç'in cesaretini, bir çok konuda aldığı kararları çok takdir ettiğini kaydetti. Tadiç, daha sonra Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier ile de görüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler