Sıvasspor 1 - Galatasaray 1

Turkcell Super Lig'de 28. haftanın kapanış maçında Galatasaray, Sıvasspor deplasmanına konuk oldu. Maç, 17 dakikada Galatasaraylı Barış'ın ve 90. dakikada Sıvassporlu Mehmet Yıldız'ın attığı attığı gollerle 1 -1'lik skorla berabere bitti.

Yayınlanma: 05.04.2010 - 16:34
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'de Sıvasspor ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Maçın ilk yarısını Barış'ın attığı golle 1-0 önde tamamlayan Galatasaray, ikinci yarıda kontrollü bir oyun sergiledi. Sarı kırmızılı ekip, rakibinin son anlardaki golüne engel olamayınca, sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Sıvas deplasmanından 1 puanla yetinerek puanını 54'e çıkaran Galatasaray, zirve yarışında yara aldı.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Ev sahibi Sıvasspor ise aradığı beraberlik golüne son anlarda kavuştu. Maçtan beraberlikle ayrılarak puanını 26'ya çıkaran Sivasspor, ligde düşme hattından uzaklaşma yolunda Galatasaray gibi güçlü bir takım karşısında önemli bir puanı hanesine yazdırdı. Bu beraberlikle Galatasaray'ın ligdeki galibiyet hasreti 3, Sıvasspor'un galibiyet hasreti ise 6 maça çıktı.

9. dakikada Dos Santos'un sağ kanattan ceza alanına ortaladığı topa hiçbir oyuncu dokunamayınca konuk ekip Galatasaray tehlikeli pozisyonu değerlendiremedi. 13. dakikada gelişen Sıvasspor atağında, ceza alanının sağ çaprazına gönderilen topu, Musa'dan önce hamle yapan Hakan kornere gönderdi. 17. dakikada Galatasaray'ın golü geldi. Ayhan'ın pasıyla savunmanın arkasında topla buluşan Barış, ceza alanının hafif sol çaprazında bir anda kaleci Akın ile karşı karşıya kaldı. Barış, rahat pozisyonda düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı uzak kale direğinin dibinden filelere göndererek takımını öne geçirdi: 0-1

20. dakikada Dos Santos'un Sıvasspor ceza alanının sağ çaprazından kullandığı serbest atışta, kaleye parelel giden topa kimse dokunamadı. 22. dakikada Hayrettin sol kanattan ceza alanına yaptığı ortada, Musa'nın yakın mesafeden vuruşunda kaleci Aykut son anda topu çeldi. Dönen topu savunma uzaklaştırdı. 30. dakikada Galatasaraylı Keita ile Sıvassporlu Abdurrahman arasında Sıvasspor yedek kulübesi önünde yaşanan pozisyonda, Sivasspor cephesi faul itirazında bulundu. Pozisyonda ''devam'' kararı veren hakem Halis Özkahya, oyun durduktan sonra Sıvasspor yedek kulübesinin önüne giderek, yedek oyuncu Murat Sözgelmez'e itirazından dolayı sarı kart gösterdi.

44. dakikada gelişen Galatasaray atağında sağ korner direği yakınlarında rakibini geçen Keita, topu hızla ceza alanına hareketlenen Mustafa Sarp'a çıkardı. Mustafa'nın arkasında kalan topu, Sıvasspor savunması uzaklaştırmaya çalışırken meşin yuvarlağı ceza alanı dışında Dos Santos kontrol etti. Dos Santos'un ceza alanı dışından yerden sert vuruşunda top direğin yanından az farkla auta çıktı. 45 1. dakikada sağ kanattan Abdurrahman'ın uzun taç atışında, Galatasaray kale alanı içerisinde karambol oluştu. Karambolde topu önünde bulan Sedat'ın vuruşunda kaleci Aykut meşin yuvarlağı kontrol etti.

46. dakikada Kamanan'ın ceza alanı dışından sert vuruşunda top direğin üstünden auta çıktı. 51. dakikada Sıvassporlu oyuncu Hayrettin Yerlikaya, rakibi Keita ile Sıvasspor ceza alanında girdiği pozisyon sonrası bir anda yerde kaldı. Boğazına darbe aldığı ve dili boğazına kaçtığı belirtilen Hayrettin'e ilk müdahaleyi takım arkadaşları yaptı. Hayrettin, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Hayrettin'in rahatsızlığı nedeniyle zorunlu olarak oyuncu değişikliği yapan Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, Hayrettin'in yerine Faruk Bayar'ı oyuna sürdü. Hayrettin Yerlikaya'nın sağlık durumunun iyi olduğu stadyum hoparlöründen anons edildi.

55. dakikada Kadir'in ceza alanı dışından sert vuruşunda top direğin üstünden az farkla auta çıktı. 56. dakikada gelişen Galatasaray atağında, Keita'nın sağ kanattan ceza alanına gönderdiği topa, ön direğe doğru hamle yapan Dos Santos ayağının ucuyla dokundu. Dos Santos'un vuruşunda kaleci Akın, son anda topu çeldi. 71. dakikada Sabri'nin orta alanın sağından orta şut karışımı vuruşunda, öne doğru açılan kaleci Akın, yön değiştirerek kaleye gelen topu son anda kontrol etti. 71. dakikada Galatasaray ceza alanına doğru gönderilen top, yerden sekerek yükseklik kazandı. Yükselen topa hareketlenen Cihan'ın kafa vuruşunda kaleci Aykut üzerine gelen topu kontrol etti.

73. dakikada Mehmet Yıldız'ın savunmanın arkasına gönderdiği topa hareketlenen Musa, meşin yuvarlağa son anda dokunabildi. Öne doğru açılarak açıyı daralatan kaleci Aykut, rakibine gol izni vermedi. 83. dakikada Mehmet Yıldız'ın Galatasaray ceza alanı çizgisi yakınlarında indirdiği topu göğsüyle kontrol eden Kamanan'ın şık vuruşunda kaleci Aykut topu kontrol etti. Hakem Halis Özkahya, maçın sonuna 5 dakika ekledi. 90 1. dakikada Sivasspor, Mehmet Yıldız'ın attığı golle beraberliği sağladı. Faruk'un ceza alanı dışından sert vuruşunda Aykut'tan seken topa kayarak hamle yapan Mehmet Yıldız, meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-1 90 2. dakikada Galatasaraylı Barış Özbek, rakibine yaptığı faul sonrası kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Sıvassporlu Faruk Bayar da sarı kart gördü. Kartlar sonrası her iki takım oyuncuları arasında gerginlik yaşandı. Son dakikaları adeta nefes kesen maç, 1-1 eşitlikle sona erdi.

Sıvassporlu futbolcular, son anda gelen 1 puanın sevincini yaşarken, son anlarda galibiyeti kaybeden Galatasaray'ın futbolcuları ise üzüntü yaşadı. Maçın son anlarında iki takım futbolcuları arasında yaşanan gerginlik, bitiş düdüğünün ardından yedek kulübelerine de sıçradı. Gerginlik fazla büyümden sona erdi.

Öte yandan, Sıvasspor'un golü sonrası Sıvasspor yedek kulübesine doğru koşan bir taraftar, teknik heyet ve güvenlik görevlilerince soyunma odasına götürüldü. Öte yandan, kapalı tribünde maçı izleyen 2 Sıvassporlu taraftar, başından yaralandı. Taraftarların başına çakmak ve benzeri maddelerin geldiği ileri sürüldü.

 

'Maç 1-0 bitseydi, mutlaka bizim için çok önemli olacaktı'

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, ''Maç 1-0 bitseydi, eğer son dakikada böyle bir gol yenmeseydi, mutlaka bizim için çok önemli olacaktı'' dedi. Rijkaard, maçın ardından yaptığı açıklamada, özellikle ikinci yarı maçın tansiyonu ve gerginlikten dolayı futbol oynayamadıklarını belirtti. Bu skordan sonra mutlaka eleştiriler olacağını ifade eden Rijkaard, ''Diğer bir taraftan bakılırsa, maç 1-0 bitseydi, eğer son dakikada böyle bir gol yenmeseydi, mutlaka bizim için çok önemli olacaktı. Çünkü güven kazanma açısından çok önemli olacaktı. Artık bundan sonra yapmamız gereken renklerimizi sonuna kadar savunmak'' diye konuştu.

Galatasaray'ın Türkiye Kupası'ndan elendiğini, Avrupa Kupalarında başarılı olamadığını, ligde de şampiyonluğun da ''mucizelere'' kaldığını belirten bir basın mensubunun, önümüzdeki yıl Galatasaray ve kendisi ile ilgili düşüncesini sorması üzerine Rijkaard, ''Şu anda sadece yapmamız gereken önümüzdeki maçlara en iyi şekilde hazırlanıp, en iyi şekilde o maçları oynamak. Biraz önce de belirttiğimiz gibi kulübümüzün renklerini yakışır bir şekilde, onları koruyacak şekilde mücadelemizi vermek'' ifadelerini kullandı.

Maçın bitiş düdüğünün ardından Sıvasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal ve Yardımcı Antrenörü Hayati Soydaş ile yaşananların sorulması ve Hayati Soydaş'ın Rijkaard'a sitem ettiğinin belirtilmesi üzerine de Hollandalı teknik adam Rijkaard, ''Bence çok önemli bir şey gerçekleşmedi. Benim kesinlikle kendisinden hiçbir şekilde şikayetim yok. Orada sadece bulunduğumuz alana doğru biraz daha yaklaştı, ama bu tip şeyler biliyorsunuz maçta oluyor ve maçta kaldı. Benim kendisiyle ilgili hiçbir şikayetim yok'' dedi.

Rijkaard, farklı bir kadroyla mücadele etmesi ve maç öncesi kamp kararı alması ile ilgili soru üzerine, takımı kampa aldığını, çünkü takımı hazırlamak için ellerinden gelen her şeyi yapmaları gerektiğini, bu nedenle de kamp kararı aldıklarını söyledi. Bu maçta taktik anlamda da oyuncu değişikliklerinin olduğunu, Jo'nun gribal enfeksiyon geçirdiği için hafta boyu takımla birlikte çalışmalara katılamadığını, bu nedenle yedek soyunduğunu anlatan Rijkaard, Aykut'un gösterdiği performanstan gayet memnun olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Çok önemli pozisyonlar çıkardı. Yediği golde biraz şanssızdı, şanssız bir golle maçı sonuçlandırdı. Ama biliyorsunuz daha önce de Aykut bu kaleyi korudu ve gösterdiği performanstan memnunum. Onun haricinde Leo Franco'nun niye oynamadığı sorusuna gelince, bu tamamen bir tesadüf. Çünkü kendisi yaklaşık bir 2-3 hafta önce konuştuğumuzda, şu an kendisi burada yalnız yaşıyor, ailesi İspanya'da ve Fenerbahçe maçından sonra gidip ailesini ziyaret etmesi konusunda bir görüş birliğine vardık, karar kıldık. Onun için bu bir tesadüftür.''

Galatasaray gibi güçlü bir ekibin son 5 deplasman maçında galip ayrılamamasını neye bağladığının sorulması üzerine Rijkaard, geçmiş maçlar yerine bugünkü maça bakmak gerektiğini belirterek, ''Bugün galip ayrılamamamızın en büyük sebebi son dakikada yediğimiz gol'' dedi. Galatasaray kalecisi Aykut Erçetin ise son dakikalarda yedikleri golle galibiyeti kaçırmalarının üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.
 

Sıvasspor cephesi

Sıvasspor TeknikD irektörü Mesut Bakkal ise Sıvas'a inandığı için geldiğini belirterek, ''İyi ki de gelmişim, iyi şeyler olacağını hissettiğim için buradayım. Çünkü içeride çok yetenekli ve karakterli oyuncular var hakikaten. Bir 10 günlük çalışma süresi oldu, ama 10 günde çok güzel şeyler yaşadık. Beraber kazanmayı, beraber savaşmayı öğrendiler'' dedi. Sıvasspor'un gerçek bir kimliği olduğunu, kendisinin de bu kimliği ortaya çıkarmaya çalıştığını anlatan Bakkal, ikinci devre özellikle başarılı oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Bakkal, şunları söyledi: ''İkinci devre ortaya koyduğumuz oyunu ve mücadeleyi, bundan sonraki maçlarımızda ortaya koyacağımızı biliyorum. Hiç izin yapmadan yarın Kayserispor maçı hazırlıklarına başlayacağız. Çünkü yolumuz uzun. Özellikle ikinci devredeki taraftar coşkusunu bekliyorum, çünkü onların desteğine ihtiyacımız var. Bu takım onların desteği ile ligde kalacaktır.''

Maçın bitiş düdüğünün ardından Rijkaard ile yardımcısı arasında yaşanan olaylarla ilgili görüşleri sorulan Bakkal, olayları net olarak göremediğini söyledi. Yardımcı antrenörü Hayati Soydaş'ın boğazında 4 tane tırnak izi bulunduğunu anlatan Bakkal, ''Onu bir çekerseniz. Rijkard'ın yaptığını söylüyorlar, bilmiyorum'' dedi. Bakkal, Hayati Soydaş'ın boğazında kızarma olduğunu, bunu kimin yaptığını görüntüleri izleyip göreceğini söyledi. Sivassporlu futbolcular Mehmet Yıldız, Musa Aydın ve Faruk Bayar da son anlarda attıkları golle 1 puanı kurtardıkları için mutlu olduklarını, takımın ligde kalacağına inandıklarını söyledi.

Turkcell Süper Lig'de Sıvasspor-Galatasaray maçının hakem ve takım kadroları şöyle:

Stat: 4 Eylül

Hakemler: Halis Özkahya, Cem Satman, İsmail Köse

Sıvasspor: Akın, Abdurrahman, Yasin, Sedat, Hayrettin, Keita, Kadir, Cihan, Musa, Erman, Mehmet Yıldız

Galatasaray: Aykut, Sabri, Servet, Neill, Hakan Balta, Mehmet Topal, Barış, Ayhan, Mustafa Sarp, Keita, Dos Santos

Ligde alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Sıvasspor, zirvedeki rakiplerinden kopmak istemeyen Galatasaray'ı konuk etti. Ligde yaptığı son iki maçta ezeli rakiplerinden Trabzonspor'a deplasmanda, Fenerbahçe'ye ise iç sahada 1-0'lık skorlarla yenilerek zirve yarışında yara alan Galatasaray, zirveden kopmamak için bu maça mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Konuk ekip Galatasaray, Sıvasspor karşısında sakatlıkları bulunan kaptan Arda Turan ve Harry Kewel ile sarı kart cezalıları Milan Baros ve Caner Erkin'den yoksun bir kadroyla mücadele etti.
 

Arda, Baros ve Caner maçı protokol tribününde izledi

Galatasaray takımında sakatlığı bulunan Harry Kewel Sıvas'a getirilmezken, kafilede yer alan Arda Turan, Milan Baros ve Caner Erkin ise maçı protokol tribününde izledi. Galatasaray teknik direktörü Frank Rijkaard, geçen hafta Fenerbahçe maçında yediği gol nedeniyle eleştirilen kaleci Leo Franco'yu Sıvas'a getirmesine rağmen maç kadrosuna almadı. Leo Franco'nun yerine kaleyi Aykut Erçetin'e emanet eden Rijkaard, genç kaleci Ufuk Ceylan'ı da yedek soyundurdu. Leo Franco, maçı kadroya alınmayan diğer arkadaşlarıyla birlikte tribünde izledi.

Hollandalı teknik adam Rijkaard, Ufuk Ceylan'ın yanı sıra Emre Güngör, Uğur Uçar, Gökhan Zan, Elano Blumer, Jo Alves ve Emre Çolak'ı da yedekler arasında bekletti. Jo'yu yedek bekletip, Giovani Dos Santos'u tek forvet olarak sahaya süren Rijkaard, Dos Santos'a Keita'yı yakın oynattı. Barış, Ayhan, Mustafa Sarp ve Mehmet Topal gibi güçlü oyuncularla orta alanı kalabalık tutan Rijkaard, sağ bekte Sabri'ye, sol bekte Hakan Balta'ya, savunmanın ortasında ise Servet-Neill ikilisine şans verdi.
 

Sıvasspor 5 maçtır galibiyete hasret

Ligde son 5 maçta 4 mağlubiyet, 1 beraberlik alan ve ligin 22. haftasındaki Manisaspor galibiyetinin ardından bugüne dek geçen 44 gündür galibiyete hasret kalan Sıvasspor da rakibi gibi maça mutlak galibiyet parolasıyla çıktı. Ligde alt sıralardan kurtulmak için acil puan ve puanlara ihtiyacı olan Sıvasspor, Galatasaray karşısında sarı kart cezalısı İbrahim Dağaşan ile sakatlıkları bulunan İbrahim Şahin, Uğur Kavuk ve Lucian Aubey'den yoksun bir kadroyla çıktı. Sıvasspor teknik direktörü Mesut Bakkal, bu zorlu maçta genç kaleci Alişan Şeker ile Murat Sözgelmez, Brono Zita Mbanangoye, Yannick Kamanan, Akeem Agbetu, Faruk Bayar ve genç oyuncu Oktay Ayaz'ı yedek soyundurdu. Kalede Akın Vardar'a şans veren Bakkal, Avustralyalı kaleci Michael Petkoviç'i ise maç kadrosuna dahil etmedi. Bakkal, ayrıca Elrio Van Heerden ve Nabil Taider'i de maç kadrosuna almadı.
 

Maça yoğun ilgi

Sıvassporlu taraftarlar, ligde zor günler geçiren takımlarını zorlu Galatasaray maçında desteklemek için tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Galatasaraylı taraftarlar ise zorlu Sivas deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. Havuz tarafı kale arkası tribünü ile kapalı tribün arasındaki bölümde yerini alan yaklaşık 800 civarındaki Galatasaraylı taraftar, takımlarını coşkulu bir şekilde destekledi. 4 Eylül Stadı'nın tribünleri, güvenlik gerekçesiyle ayrılan bölüm dışında tamamen doldu. Maçı, Sıvas Valisi Ali Kolat, AKP Sıvas Milletvekili Selami Uzun, Galatasaray Kulüp Başkanı Adnan Polat ve Sıvasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz ile her iki kulübün yöneticileri protokol tribününde izledi. Maça, yerel ve ulusal basın kuruluşlarından 90 basın mensubunun akredite yaptırdığı, ayrıca 4 yabancı basın mensubunun karşılaşmayı takip ettiği belirtildi.

Öte yandan, maç öncesi Galatasaray kulüp başkanı Adnan Polat ve yöneticilerin, takımın kamp yaptığı Büyük Otel'de bağlama eşliğinde türküler dinlediği öğrenildi. Adnan Polat'a üzerinde ''Adnan Polat'' yazan ve Galatasaray'ın amblemi bulunan bağlamayı hediye eden Sıvaslı saz ustası Şentürk İyidoğan'ın, Aşık Veysel Şatıroğlu'na ait eserleri Polat ve yönetim kurulu arkadaşları için seslendirdiği belirtildi.
 

Diğer notlar

-Sivasspor takımı, sahaya ısınma hareketleri için çıkarken, Sıvas Numune Hastanesi Kanser Tarama ve Eğitim Merkezi'nce hazırlanan ''Kanserde erken teşhis hayat kurtarır'' yazılı pankartı taşıdı.

-Galatasaraylı taraftarlar, ısınma hareketleri için sahaya çıkan takımlarını tribünlere çağırarak, ''Vur, kır, parçala, bu maçı kazan'' tezahüratı yaptı. Tribünlerde, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren Galatasaray'ın eski başkanı Özhan Canaydın için ''Asil adam, uğurlar olsun Canaydın'' yazılı pankart açan Galatasaraylı taraftarlar, ''Ultraaslan Sıvasspor'a Bank Asya yolunda başarılar diler'' yazılı pankartla da düşme hattında uzaklaşma mücadelesi veren rakipleri Sıvasspor'a gönderme yaptı.

-Sıvassporlu bir taraftar ise yeni teknik direktörleri Mesut Bakkal için ''Bakkal'ın siftahı marketten olsun'' yazılı pankart açtı.

-Maç öncesinde Sıvas Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan, Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 165. yıl dönümü dolayısıyla Sıvasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz'a plaket takdim etti. Otyakmaz da Seyhan'a çiçek verdi.

-Galatasaray maça mor renkli formasıyla sahaya çıktı. Sarı-kırmızılı ekipte Arda Turan'ın yokluğunda kaptanlık pazubandını Ayhan Akman taktı.

-Sıvasspor, sahaya, kulübün yönetim kurulunca hazırlattırılan ''Polis Teşkilatı'nın 165. yılı kutlu olsun'' yazılı pankartla çıktı. Takım kaptanı Mehmet Yıldız, sahaya polis kıyafeti giyen bir çocukla birlikte yürüdü.

-İstiklal Marşı sonrası her iki takımın taraftarları da ''Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez'' sloganı attı.

-Sıvasspor ile Galatasaray bu maçla birlikte Süper Lig'de 10. kez karşı karşıya geldi. İki ekip arasında geride kalan 9 maçtan 6'sını Galatasaray, 1'ini ise Sıvasspor kazanırken, 2 maç da berabere sonuçlanmıştı. Ligde Sıvas'ta yapılan 4 maçta her iki takımın da 1'er galibiyeti bulunurken, 2 maç berabere sona ermişti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler