Bahçeli: Anlamlı ama geleneksel

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''yolsuzluğun Türkiye'de kendisini ciddi bir hastalık olarak hissettirdiğini'' öne sürdü. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni yasama yılının açılışında yaptığı konuşmayı, ''Yaşadığımız süreçte anlamlı ama anlamlı olduğu kadar da geleneksel bir konuşma'' olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 01.10.2008 - 19:05
Abone Ol google-news

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yeni yasama yılının başlaması dolayısıyla TBMM'de verilen resepsiyona katıldı. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Türkiye'nin ekonomik krize karşı nasıl bir önlem alması gerektiği yolundaki bir soruya ''ABD'de baş gösteren küresel finans krizi, Avrupa'yı da etkilemeye başlamıştır. Belki diğer ülkeler de bundan etkilenecektir. Ama bayram dolayısıyla, mali piyasaların tatil olması Türkiye'ye birden yansımasını ertelemiş olabilir. Böyle bir dönemi siyasi iktidar iyi değerlendirmeli ve alınması gereken tedbirler üzerinde çalışmalar yapmalı'' yanıtı verdi.
 

Son zamanlarda yaşanan siyasi polemikleri de değerlendiren MHP lideri Bahçeli, vatandaşın gergin ortam istemediğini belirterek, şöyle konuştu:
''Vatandaş; incitici, kırıcı ifadelerden oldukça rahatsızlık duyuyor. Siyasiler de buna uymak durumunda. İfadeleri anlaşılabilir olmalı, kişilerin şahsiyetine dokunmamalı ve toplumsal gerginliği artırmamalı. Yolsuzluk Türkiye'de kendisini bir hastalık olarak hissettiriyor. Yolsuzlukla mücadele ciddi şekilde ele alınmalıdır.''
 

İktidarın dünyayı etkileyen krize karşı kaygısız kalamayacağına işaret eden Bahçeli, ekonomik krizi izlemek için bir komisyon oluşturduklarını söyledi. Bahçeli, 6 milletvekiliyle krizin oluşumunu, yayılmasını ve Türkiye'ye yansıması halinde alınması gereken tedbirler konusunda MHP'nin bir hazırlık çalışması yaptığı bildirdi. Bahçeli, elde edilen bulguları kamuoyu ile paylaşacaklarını ve hükümete sunacaklarını ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler