Gazetelerde Bugün

Cumhuriyet, ABD'yi en çok etkileyen küresel krize çözüm arayışlarını 'Kapitalizm arayışta' manşetiyle duyururken kriz, Hürriyet'te 'Vatandaş makyajı' başlığı ile yer aldı. Radikal, ilk sayfasında internet sansürüne yer verirken Star, yurttaşın bin kontör karşılığında dolandırmasına yer verdi.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 07:04
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Kapitalizm arayışta

“Minimum zaman dilimi içinde maksimum kâr elde etme” üzerine kurulu sistemin çarkları birkaç yerden birden kırıldı. BM halen 862 milyon insanın açlıkla boğuştuğunu söylüyor. Tüm dünyada eşitsizliklerin her gün büyüdüğü bir dönemde patlak veren mali kriz yalnız Amerikan ekonomisinin çürük yapısını gözler önüne sermekle kalmadı, neoliberal politikaların egemen olduğu kapitalist sistemin de sorgulanmasının gereğini ortaya koydu.


 

HÜRRİYET

Vatandaş makyajı


ABD'yi krizden çıkarmak için hazırlanan ancak Temsilciler Meclisi'nde reddedilen dünyanın umutla beklediği 700 milyar dolarlık paketi kurtarmak için yönetim 'vatandaş makyajı' yaptı.

 

 

MİLLİYET

'Öldür' çağrısı suç sayılmadı


Bolu Ağır Ceza Mahkemesi, sivil halka "Her şehide karşılık bir DTP'li öldürelim" çağrısında bulunan köşe yazısında herhangi bir suç unsuru görmedi. Dava şimdi AİHM'ye taşınıyor.



RADİKAL

Sadece Türkiye'de devlet eliyle internet sansürü var


Türkiye'nin adı Kuzey Kore, Çin ve İran gibi sansürcülerin yanında? Yanıt: Çağdaş ülkeler suça polis ve yargıyla bakıyor, Telekomünikasyon Kurumu gibi sansürcüye dönüşecek yapılara gidilmiyor.



TERCÜMAN

Meclis açılışında anlamlı protesto


TBMM açılışına, DTP'yi protesto eden komutanlar katılmadı. Gül'e CHP'ler sessiz, Kamer Genç ise sesli tepki gösterdi.
 

 

AKŞAM

Baronların İstanbul savaşı


Uyuşturucu satışının merkezi Sarıgöl'deki seri operasyonlarla çeteler büyük darbe yedi. Şimdi boşluğu doldurmak için kıyasıya mücadele var.


POSTA

Tehlikeli gerginlik


Balıkesir Altınova'da Kürt kökenli Murat Aksu'nun bir kavga sonucu kamyonetiyle kalabalığın arasına dalıp iki kişiyi öldürmesi üzerine belde karıştı. Yüzlerce kişi Kürt kökenlilerin dükkanlarını, araçlarını tahrip etti. Ölenlerin cenaze törenleri sırasında da olaylar devam edince beldeye çok sayıda asker sevk edildi.


 

VATAN

Tarihi değiştiren keşif


Marmaray kazıları, İstanbul'un bilinenin aksine 2.700 yıl önce değil 8.500 yıl önce kurulduğunu ortaya çıkardı.
 

 

STAR

Kontör Bank

'Sokak tefecisi' bin YTL'lik kontör karşılığında müşteriyi bin 250 YTL borçlandırıyor. Kontör yerine nakit veriyor. Kontörü de spot piyasada satarak ikinci kez kazanıyor.
 

 

SABAH

SGK'lı ağır hasta, zorda


Büyük özel hastanelerin SGK sisteminden çıkması özellikli ameliyat gereken hastaları sıkıntıya soktu.

 

 

YENİ ŞAFAK

Hamburger krizi


Dünya, ABD Başkanı Bush'un ekonomik krizi frenleyecek 700 milyar dolarlık kurtarma paketinin senatodan geçmesinin beklerken, Amerikalılar "175 dolarlık hamburger yiyen bu adamlara bir dolarımızı veremezsiniz " diyerek ayağa kalktı.

 

 

ZAMAN

Gurbette bayramın hüznünün çocuklar azalttı

Fethullah Gülen, Ramazan Bayramı'nı yine gurbette geçirmenin hüznünü yaşıyor. Bayram namazının ardından yakın arkadaşları ve çevredeki Türkler bayramlaşan  Gülen'i en çok çocukların neşesi mutlu ediyor. Harçlık vererek onları Sevindiren Gülen, bayramların önemli zaman dilimlerinden biri olduğunun unutulmamasını istiyor.





 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler