Emekli aylığına zam kadar artış talebi

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, emekli aylıklarının elektrik ve doğalgaz zammına endekslenmesi talebinde bulundu.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 07:32
Abone Ol google-news

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği (TİED) Genel Sekreteri ve Ankara Şube Başkanı Recep Orhan, emekli aylıklarının elektrik ve doğalgaz zammına endekslenmesini istediklerini söyledi.
Orhan, elektrik ve doğalgaz zamlarının emekliyi adeta ''boğduğunu ve yaşamını çekilmez hale getirdiğini'' savundu.

İşçi ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına yapılan zammın yüzde 9,2 oranında kaldığını anlatan Orhan, buna karşın aynı dönemde elektriğe yüzde 57,71, doğalgaza ise yüzde 34,73 oranında zam yapıldığını belirtti. Orhan, ''Başka bir ifadeyle, emekliye verilen yüzde 9,2'lik zam sadece elektrik zammıyla geri alınmıştır'' dedi.

Emeklinin aylık 40 YTL civarındaki elektrik faturasının Ekim itibariyle 63 YTL'ye yükseldiğini dile getiren Orhan, faturaya yansıyan artışın 23 YTL'yi bulduğunu kaydetti. Orhan, şöyle konuştu:
''Emekli bu faturayı ve doğalgaz faturalarını ödemek için mutfak masraflarından kısmak zorunda kalmıştır. Emekli bunu yapmak zorundadır çünkü önümüz kıştır ve ısınmak için emeklinin doğalgaza ve elektriğe ihtiyacı vardır. Kış aylarında doğalgaz faturaları 150-200 YTL'yi bulmaktadır. Aynı şekilde elektrik faturaları da kış aylarında artmaktadır. Bu aylarda emeklinin yaşamı çekilmez bir hal almaktadır. Bu durum bir acı gerçeği gündeme getirmiştir. Emeklinin kış aylarında sadece ısınma giderleri bile yüzde 50'ler seviyesinde artmış olacaktır. Bu nedenle emekliye yapılacak zamların, kış aylarında yaşanacak bu olumsuz gelişmeler de dikkate alınarak, elektrik ve doğalgaz zammına endekslenmesini ve emekli aylıklarının aynı oranda artırılmasını istiyoruz.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler