Öğrenci affına yükselen sesler

Öğrenci affına ilişkin uyarılar sürüyor... Hükümetin af tasarısına ilişkin çalışmaları devam ederken, DSP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi hükümetin öğrencileri ve ailelerini 'oy potansiyeli' olarak gördüğünü iddia etti. Erçelebi, geçici bir çözüm olan af tasarısının yerine, öğrencilerin sorunlarını araştırmanın daha etkili olacağını savundu.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 08:54
Abone Ol google-news

Üniversitelerden çeşitli nedenlerle ilişiği kesilen yüz binlerce öğrencinin dört gözle beklediği af tasarısına ilişkin çalışmalar devam ederken, muhalefet de bu konudaki uyarılarını sürdürüyor. DSP Genel Sekreter Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Hasan Erçelebi, , öğrenci aflarının ilk etapta öğrencilerin lehine gibi göründüğünü ancak şu ana kadar çıkarılan aflardan olumlu sonuçların alınamadığını söyledi. DSP’li Erçelebi, MEB’in Bakanlar Kurulu'na gönderdiği af tasarısıyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Aftan yararlanacak olan öğrencilerin kendi dönemlerinde gördüğü derslerin çoğu kaldırılmıştır. Üniversite yönetimleri için büyük bir zorluk söz konusu. Bu üniversite öğrencisinin bir dersten sınava girmesi için o dersin devamını almış olması lazım. Şimdi acaba devamı alınmayan dersler vardır onlar ne olacak? Bu affı planlarken, sadece yaklaşan yerel seçimlerde belki bir koz olur düşüncesiyle sadece siyasi yönden bakarak ve af kapsamında olan öğrenci ve ailelerini oy potansiyeli olarak görmek yanlış. Af konusunda üniversite yönetimlerinin görüşleri de alınmalı. Bunun yanında, öğrencilerin mağdur olmaması için af kanunun dört dörtlük olması lazım. Bir süre sonra işe yaramaz hale gelmemesi lazım. Bunun için devamı alınmayan dersler için devamı alınabilecek imkan sağlanmalı.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler