El Clasico'ya doğru

Real Madrid ile Barcelona futbol takımları, Cumartesi günü Bernabeu'da karşı karşıya gelecek.

Yayınlanma: 08.04.2010 - 11:07
Abone Ol google-news

La Liga'da aynı puanla ilk iki sırayı paylaşan ve lig üçüncüsü Valencia ile arasındaki puan farkını 21'e çıkartan iki ekip arasındaki maç, şampiyonluk yarışında bir adım öne geçecek takımı belirlemesi açısından büyük önem taşıyor.

Her iki takımda mevkilerine göre en iyi 5 oyuncu kıyaslaması şöyle;

 

Iker Casillas - Victor Valdes

Iker Casillas, İspanya milli takımının teknik direktörü Vicente del Bosque'nin, Güney Afrika'da takımın kalesini emanet etmek için düşündüğü ilk isim. Casillas, son maçlarda eski formundan uzak göründü ve namına yakışmayacak hatalar yaptı.

Ligin en az gol yiyen kalecisine verilen Zamora ödülünün son sahibi Victor Valdes, bu yılki ''EL Clasico'' mücadelesine büyük bir moralle çıkacak.

Milli takımın kalesine geçmek isteyen Valdes, Del Bosque'nin gözüne girmek için bu maçta yüksek performansla oynamak zorunda.

 

Xabi Alonso - Xavi

Barcelona ile milli takımın orta sahasında görev yapan Xavi, Katalan ekibin oynadığı futbola şekil kazandıran bir futbolcu. Barcelona'nın topla oynama yüzdesi kesinlikle bu oyuncunun performansına bağlı. Son derece yaratıcı ve gol yollarını aralamakta usta.

Xabi Alonso, Real Madrid'de benzeri bir rol üstleniyor. İkili mücadelelerde üstün ve takımı, genelde bu oyuncunun çıkarttığı toplarla hızlı hücuma yöneliyor.

 

Gonzalo Higuain - Lionel Messi

Arjantin milli takımının Güney Afrika'daki en büyük iki kozu, bu hafta sonunda El Clasico'da birbirine rakip olarak kozlarını paylaşacak.

İki futbolcu, La Liga'da gol krallığının ilk iki sırasında bulunuyor. Messi, La Liga ile Şampiyonlar Ligi'nde, rakibin gücünü gözetmeksizin oynadığı futbol ve attığı gollerle dünya genelinde taktir topluyor. Real Madrid'in bol gol atarak kazandığı maçlara damgasını vuran Higuain ise aynı beceriyi büyük maçlarda göstermekte zorlanıyor.

 

Cristiano Ronaldo - Zlatan İbrahimoviç

Real Madrid'e geçen yaz gelen Ronaldo, takımına 90 milyon avroya mal oldu. Barcelona ise İbrahimoviç için 60 milyon avro civarında harcama yaptı. Maliyetleri, takımlarına yaptıkları katkıda her ne kadar belirleyici olmasa da, İbrahimoviç, kimilerine göre Barcelona'ya fazla birşey katmadı.

Katalan ekibin Şampiyonlar Ligi'nde elde ettiği başarılı sonuçlara katkısı bulunan İbrahimoviç, Real Madrid'in Barcelona'ya konuk olduğu maçta takımının ve maçın tek golünü atan futbolcu olmuştu.

Ronaldo ise bu maçta, kaleci Valdes'le karşı karşıya kaldığı pozisyonda takımının en tehlikeli atağını gole çevirememişti.

La Liga'da İbrahimoviç'in 15, Ronaldo'nun 18 golü bulunuyor.

 

Manuel Pellegrini - Pep Guardiola

Barcelona teknik direktörü Pep Guardiola, Real Madrid karşısında 3 büyük galibiyet aldı. Guardiola, takım düzenini ve oyun planını, skor ne olursa olsun nadiren değiştiriyor. Barcelona teknik direktörü, takımının topla oynama yüzdesini yüksek tutarak oyunu kontrolü altına alıyor.

Maç, Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi'nden elenmesinin ardından yoğun eleştirilere hedef olan Pellegrini'nin buradaki geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Pellegrini'nin bu maçta da, topla oynama yüzdesi yüksek Barcelona'yı kontraataklarla vurmayı planladığı düşünülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon