Frankfurt'ta tiyatro çıkarması

"Frankfurt Kültürlerarası Tiyatro Günleri - Türkiye" etkinliği Alman sanatseverlere Türkiye'deki tiyatro dünyasına bir bakış olanağı sunacak. Ankara Devlet Tiyatrosu'ndan, Yıldız Kenter'in tek kişilik oyunu 'Ben Anadolu'ya kadar, Türkiye başarılı oyunlarıyla Frankfurt'a tiyatro çıkarması yapacak.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 09:04
Abone Ol google-news

Türkiye´nin 2008 Frankfurt Kitap Fuarı´na Onur Konuğu olarak katılım programı kapsamında gerçekleşecek “Frankfurt Kültürlerarası Tiyatro Günleri - Türkiye” etkinliği, Alman sanatseverlere Türkiye´deki tiyatro dünyasına bir bakış olanağı sunacak. Bu yıl 60. kez, 15-19 Ekim tarihleri arasında yapılacak fuarda Türkiye, edebiyat dünyasının yanı sıra gerçekleştirilen konser, tiyatro ve sergi gibi çeşitli kültürel etkinliklerle de Frankfurt´ta adını duyurmaya devam ediyor.

Bu kapsamda, Avrupa Birliği projesi olan ve Frankfurt Kitap Fuarı Türkiye Ulusal Yürütme Komitesi işbirliği ile gerçekleşen Kültürlerarası Tiyatro Günleri’nde ise Türkiye, onlarca yıldır yan yana yaşayan komşulardan birine diğerinin renklerini, seslerini, acılarını-sevinçlerini, özlemlerini, geçmişini ve düşlerini gösterecek. Konuk grupların sergileyeceği oyunlar, tartışma programları ve atölye çalışmaları ile Avrupalı izleyiciye Türkiye´deki tiyatro dünyasına bir bakış olanağı sunacak olan etkinlikler dizisi, bugünden itibaren 12 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

 

İşte etkinlikler

Tiyatro Günleri, Gallus Theater’de gerçekleştirilecek “Güneşli Şarkılar” başlıklı konserle başlayacak. Ünlü Alman tiyatrocu Karl Erbert sergisi yine bugünden itibaren 17 Ekim Cuma gününe kadar görülebilecek. Ankara Devlet Tiyatrosu, yarın “Kurban” adlı oyunuyla Frankfurt’un konuğu olurken, “Tek Kişilik Şehir” adlı oyunu ise 11 Ekim Cumartesi günü Gallus Theater’da sahne alacak. Etno Theater “Misafir”le 4 Ekim Cumartesi günü, Katibim Karagöz Evi, “Elma Şekeri” adlı çocuk oyunuyla 5 Ekim Pazar günü yine Gallus Theater’da olacak. Karagöz başlıklı atölye çalışması 6-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilirken, “Karşılaşmalar” başlıklı yaratıcı drama atölyesi de 6-7 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Güngör Dilmen’in vereceği “Anadolu ve Tragedya” konulu konferans ise 5 Ekim Pazar günü tiyatro meraklılarını bekliyor olacak. Yıldız Kenter’in tiyatro çevreleri tarafından ayakta alkışlanan, tek kişilik oyunu “Ben Anadolu” da 5 Ekim Pazar günü Frankfurt yolcusu. Amatör tiyatrocular “Arslanköy Kadın Grubu Çadır Tiyatrosu”, “Kadının Feryadı” adlı oyunlarıyla 7 Ekim Salı günü, Devinim Tiyatrosu’nun “Topladığım Suskunluklar” başlıklı Pandomim gösterisi 8 Ekim Çarşamba günü sahne alırken, “Osmanlı Şenlikleri ve Avrupa'daki Etkinliklerle Karşılaştırması” konulu konferans 9 Ekim Perşembe günü, “60'larda Avangard Akımlar ve Avrupa ile Karşılaştırması” konulu konferans da 10 Ekim Cuma günü gerçekleştirilecek. İstanbullu sanatseverlerin yakından tanıdığı Performans Tiyatrosu “Garajistanbulpro”, “Güneşli Pazartesi” adlı beğenilen gösterileriyle 10 Ekim Cuma günü izleyenlerin karşısına çıkacak, aynı ekip “Aşura” başlıklı müzikli oyunlarıyla da Frankfurt’ta ilgi çekecek.

Etkinlikler, 12 Ekim Pazar günü Sonnenhaus’da düzenlenecek Kapanış Töreni ile sona erecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon