Google Haber'e büyük ilgi

Tanıtımı yapıldığı andan itibaren büyük ilgi gören 'Google Haber' e ilişkin açıklamalarda bulunan Google Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, Google Haberler hakkında, hem içerik sahiplerinden hem de kullanıcılardan aldıkları yorumların çok olumlu olduğunu belirterek, "Aldığımız geri bildirimler doğrultusunda servisi her geçen gün daha da iyileştirmek için çalışıyoruz" dedi.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 09:02
Abone Ol google-news

Google Türkiye Pazarlama Direktörü Mustafa İçil, Google Haberler'e ilişkin sorularını yanıtlarken, Google Haberler'in, kullanıcıların, onları en çok ilgilendiren haberlere kolay erişmelerini sağlamayı amaçlayan bir servis olduğunu belirtti.

Servisin, internet haber sitelerinde en çok yayımlanan haberleri topladığını ve kullanıcıların da güncel haber başlıklarına tek bir noktadan erişebildiğini dile getiren İçil, "İnternet kullanıcılarını Türkiye'deki yüzlerce ve dünyadaki binlerce haber merkezine bağlayan Google Haberler, kullanıcıların, haberleri tek bir kaynak yerine farklı bakış açılarından okumalarını ve onları ilgilendiren konularda daha çok bilgiye erişmelerini sağlar" dedi.

İçil, servisin, internette bulabildiği tüm bilgileri toplaması, bu bilgilerle bir dizin oluşturması ve bilgileri basit bir arama arayüzüyle kullanıcılara ulaştırması açısından Google arama motoruna benzediğine işaret ederek, amaçlarının, Google web aramasında olduğu gibi, kullanıcılara konuyla ilgili en tarafsız sonuçları vermek olduğunu, bu yüzden sonuçları otomatik olarak, insan müdahalesi olmadan ürettiklerini anlattı.

Mustafa İçil, kullanıcıların, Google Haberler ana sayfasında hangi haber kategorileriyle ilgilendiklerini veya sayfa görünümünü kendi tercihleri doğrultusunda belirleyebildiklerine dikkati çekti.

Google Haberler'de, 400'den fazla haber kaynağından derlenen makaleler bulunduğunu vesayının her geçen gün daha da arttığını kaydeden İçil, şu bilgileri verdi:

"Bu tür bir hizmetteki haber kaynaklarının haber kuruluşlarından alınması gerekmektedir. Bu kuruluşlar da politik görüşleri ve ideolojileri dikkate alınmaksızın seçilir. Hangi sitelerin haber kuruluşu olarak onaylanacağına bu kaynağın düzenli olarak güncellenen bilgiler sunması, kişiler tarafından değil de bir kuruluş tarafından yönetilmesi, sitesinde kurumsal bilgiler içermesi ve kaynağın web sitesinin teknik olarak eklenmeye uygun olması gibi ölçütleri kullanarak karar verilir. Ayrıca, kaynakların nefret uyandıran metinler ve pornografi içermemesi de gerekmektedir."

 

Tanıtımı yapıldığı andan itibaren büyük ilgi gördü

İçil, Türkiye'nin internet kullanımı açısından gelişmiş bir ülke olduğunu ve özellikle yeni teknolojilere çok hızlı adapte olan genç nüfusun yoğun olmasının, internette kullanıcı hayatını kolaylaştıracak servislerin çok hızlı yaygınlaşmasını sağladığına dikkati çekerek, Google Haberler'in de, tanıtımı yapıldığı günden itibaren büyük ilgi gördüğünü ve bunun artmaya devam ettiğini söyledi.

Google Haberler hakkında, hem içerik sahiplerinden hem de kullanıcılardan aldıkları yorumların çok olumlu olduğunu vurgulayan İçil, "Aldığımız geri bildirimler doğrultusunda servisi her geçen gün daha da iyileştirmek için çalışıyoruz. Bilgiye erişimdeki en önemli aracımız olan internet, Google Haberler ile kullanıcılar için yepyeni olanaklar sunuyor" dedi.

İçil, internetin, güncel ve geçmiş haberlere erişebilmek için uçsuz bucaksız bir bilgi kaynağı olduğunu belirterek, "Google Haberler bu haberleri organize edip kolay aranır kolay erişilebilir hale getirerek, Google'ın dünyanın tüm bilgilerini organize etmek, erişilebilir ve kullanışlı hale getirme vizyonunu destekliyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler