"Erivan ziyaretinden en çok Türkiye kazandı"

Ermenistan Dışişleri eski Bakanı Vartan Oskanyan, Cumhurbaşkanı Gül'ün Erivan ziyaretinden Türkiye'nin Ermenistan'dan çok daha kazançlı çıktığını belirterek, Türkiye'nin "Güney Kafkaslar'da sorunları çözebilecek bölgesel bir lider" görüntüsünü verdiğini söyledi.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 09:03
Abone Ol google-news

Ermenistan Dışişleri eski Bakanı Vartan Oskanyan, Ermeni basına yansıyan açıklamalarında Abdullah Gül’ün dünya kupası elemeleri çerçevesinde oynanan Ermenistan-Türkiye maçı için Erivan’a yaptığı ziyaretin “sembolik” olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Gül’ün Erivan ziyaretinden Ermenistan’dan çok Türkiye’nin kazandığı söylenmeli. (Türkiye) Güney Kafkaslar’daki sorunları çözebilecek bölgesel bir lider görüntüsünü verdi. Ancak, Türkiye, Yukarı Karabağ sürecinde arabulucu olamaz, çünkü ilgili bir taraftır. Ermenistan’ın, Türkiye’yi arabulucu olarak hiçbir zaman kabul etmeyeceğini düşünüyorum.”

Oskanyan, Türkiye’nin ortak sınırı açması olasılığına ilişkin olarak da, “Türk diplomasisi için bir zafer olacak ancak sınırın açılması, Ermenistan tarafından hiçbir zaman kabul edilmeyeceği bir takım koşullara bağlı özellikle Ermeni Soykırımı meselesi ve Yukarı Karabağ” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler