İstanbul ve caz

"Akbank 18. Caz Festivali", 9 Ekim Perşembe akşamı Stephan Micus'un Aya İrini'de vereceği konserle başlıyor. Şehrin sokaklarında caz rüzgarları estirecek ve 19 Ekim Pazar gününe kadar sürecek olan "Akbank 18. Caz Festivali", dünyanın önemli caz sanatçılarını Türkiye'de ağırlamasının yanı sıra genç, başarılı caz sanatçılarına da performanslarını sergileme olanağı sunacak.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 09:05
Abone Ol google-news

“Akbank 18. Caz Festivali”, geleneksel enstrümanları, kendine özgü tarzıyla yorumlayan “müzik seyyahı”, Stephan Micus’un Aya İrini’deki açılış konseri ile 9 Ekim Perşembe günü caz severlere “merhaba” diyecek. Henüz 16 yaşındayken dünyanın farklı köşelerindeki farklı kültürleri tanımak için çıktığı yolcuğu, müzik tutkusuyla birleştiren Stephan Micus, yolculuklarında özellikle Batı dünyasının çok iyi tanımadığı yerel enstrümanlarla ilgilendi ve bu enstrümanların yerel ustalarından dersler aldı. Micus, müziğinde, geleneksel enstrümanları geleneksel olmayan bir tarzla kalıplarının dışına çıkarıyor.

Aynı akşam Babylon’da ise ünlü caz saksafoncusu İlhan Erşahin’in etkileyici projesi “I Led 3 Lives” sahneye çıkacak. Erşahin bu defa yanına, ünlü basist Juini Booth’u ve davulcu Jochen Rueckert’i alarak farklı bir maceraya atılıyor. Üçlü, ritim ve melodinin hakim olduğu caz füzyonlarına ağırlık veriyor. Aya irini 10 Ekim Cuma günü de cazın bir başka usta ismi Rhoda Scott'u ağırlayacak. Bir papazın kızı olarak dünyaya gelen, çocukluğunu New Jersey’de geçiren ve küçük yaştan itibaren kilise korolarında şarkılar söyleyen Rhoda Scott, eğitimini Manhattan Music School’da klasik piyano üzerine alsa da Afrikan Amerikan hard bop ve soul cazın ünlü org sanatçılarından biri oldu. İsmi, Fats Waller, Jimmy Smith, Bill Doggett, Lou Bennet, Jimmy McGriff gibi usta caz müzisyenleriyle anılan Scott, gospel ve klasik stili bir araya getirerek özgün bir üslub çıkarıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler