Parmak izi teşhis sistemi

Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 6 yıl önce 5 bilgisayarla hizmete giren ''Otomatik Parmak İzi Teşhis Sistemi'' (AFİS), güvenlik güçlerine büyük kolaylık sağlıyor. Sistem sayesinde, il genelinde ocak ayından bu zamana kadar meydana gelen 134 olay, kısa sürede aydınlatıldı.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 09:33
Abone Ol google-news

Öte yandan, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü, Avrupa Birliği Twinning (Eşleştirme) projesi kapsamında modernize edilen ve Samsun'la birlikte toplam 6 İle hizmet veren Parmak İzi Laboratuvarı'na 2008 yılının ilk sekiz ayında 715 olaydan parmak izi incelemesi yapılmak üzere delil geldi. Bu olaylardan 319'unda parmak izi tespit edildi. Yapılan çalışmalarda 145 olayın faili de fotoğraf teşhisi ile tespit edildi.

Samsun Emniyet Müdürü Mustafa İlhan, teşkilat olarak teknolojinin tüm imkanlarından yararlandıklarını belirterek, ''Çalışmalarımızda bize en çok yardımcı olacak şey, delilden sonuca gitmektir'' dedi.

Bu nedenle çalışmaları delil üzerinde yoğunlaştırdıklarını anlatan İlhan, şunları kaydetti:

''Burada yine en büyük görev vatandaşımıza düşmekte olup, herhangi bir olayla karşılaştıklarında hemen 155 Polis İmdat telefonunu arayarak olayı bize bildirmeliler. Vatandaşlar olay yerindeki maddi delillere dokunmadan en yakın polis ekibinin gelmesini beklemelidir. Olay yerinde bozulan her delil olayın aydınlatılmasını zorlaştırmaktadır. Polisimiz vatandaşımızdan aldığı destekle, her olayın failini en kısa sürede tespit edip adalete teslim etmektedir.''

İlhan, halkın huzur ve güvenliğini sağlamak için, çalışmaların titizlikle devam ettiğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler