Yağ aldıran erkek sayısı yüzde 82 arttı

Erkekler de estetiğe merak sardı; dünyada son iki yılda liposuction operasyonu geçiren erkek sayısı yüzde 82 arttı. Erkeklerin estetik operasyon yaptırmalarının en önemli nedenleri arasında "kariyer" yer alıyor. Estetik kaygıyla cerrahi müdahaleye başvuran erkekler arasında 'meme küçültme' talebi de dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 09:46
Abone Ol google-news

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, daha iyi görünmek isteyen erkekler de estetik cerrahiden kadınlar kadar yararlanıyor.Acıbadem Bakırköy Hastanesi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Atilla Arıncı, estetiğe erkeklerin de hayli ilgi gösterdiğini belirterek, dünyada son 2 yılda liposuction (yağ emme) uygulanan erkek hasta sayısının yüzde 82 oranında artmasını buna örnek gösterdi.
 

Kariyere destek

Prof. Arıncı, estetik cerrahinin popülaritesinin erkekler arasında artma nedenini, günümüzde, toplumda mesleki başarının genç ve dinamik bir görünümle özdeşleşmesi olarak açıklıyor.
Prof. Arıncı, “40’lı ve 50’li yaşlarda alttan gelen genç ekip tarafından rekabete zorlanan bir grup erkek için kariyerlerine destek verebileceğine inandıkları bir yenilenme sürecinden geçmek fena fikir değil gibi görünüyor, bunun için de estetiğe başvurmaktan çekinmiyorlar” diyor.

Erkeklerin estetik destek talebinin başında ‘liposuction’ (yağ emme) geliyor. Prof. Arıncı, erkek vücudunda yağın depolandığı bölgelerin kadınlara göre farklı bir yerleşime sahip olması, özellikle erkeklerin kilo verse de karın ve gövdenin her iki yanındaki erimeyen yağ kitleleri kalması nedeniyle bunun ideal çözüm olarak görüldüğünü belirtiyor.
 

‘Meme küçültme’

Arıcı, “Böylece kısa zamanda uzun ve yorucu spor programından elde edilebilecek sonuçlara ulaşmak mümkün. Karın bölgesinin yanı sıra, yine çoğunlukla erkeklere özgü bir problem olarak karşımıza çıkan, ense ve sırt bölgesindeki yağ birikiminin liposuction yöntemiyle giderilmesi de dinç bir görünüm sağlamaya yönelik sıkça uygulanan estetik girişimlerden” dedi.

Estetik kaygıyla cerrahi müdahaleye başvuran erkekler arasında ‘meme küçültme’ talebi de dikkat çekiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler