Hava-İş özelleştirme kararını kınadı

THY'nin çağrı merkezlerinin taşeronlaştırılmasından en az 600 çalışan etkilenecek. Uygulamayı protesto eden Hava-İş, çağrı merkezi çalışanlarının da katılımıyla basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 10:32
Abone Ol google-news

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), Türk Hava Yolları (THY) Çağrı Merkezinde özelleştirme kararı alınmasını çağrı merkezi çalışanlarının da katılımıyla protesto etti.

Çağrı merkezi binası önünde bulunan güvenlik kabininin üzerinden basın açıklaması yapan Hava-İş Genel Başkanı Atillay Ayçin, THY Yönetim Kurulunun hiçbir anlaşılır gerekçe göstermeden, 550 kişinin çalıştığı çağrı merkezinden çekildiklerini açıkladığını belirtti. 550 insanı gözlerini kırpmadan işsiz bırakmayı havayolu yönetmek diye lanse ediyorlar diyen Ayçin, Çalışanlarına bayramı zehir etmeyi bir yöneticilik ve işveren olmanın gereği olarak algılıyorsa ben kendilerini protesto ediyorum ve bu insanlık dışı uygulamadan dolayı onları kınıyorum. Yönetimin işleri devrettiklerini söyledikleri Assistt firması 2008 yılına kadar dekoratif aydınlatma işiyle uğraşmış. Bu şirket mi çağrı merkezi hizmeti verecek? Bu nasıl bir anlayıştır? dedi. İşçilerin çok zor şartlar altında çalıştıklarına dikkat çeken Ayçin, çalışanların açlık ve işsizlikle karşı karşıya bırakıldığını belirti.

Ayçin, Bunca insanı kapının önüne koyarken neye güveniyorsunuz?Birini oğlu yumurtacı, birinin oğlu gemici birinin oğlu iletişimci. Hepsi bunların oğlu. Peki biz ne olacağız? Suçumuz ne bizim diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler