Toptan'dan açıklamalar

Macaristan'a gitmek üzere Ankara'dan İstanbul'a gelen Toptan, Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Köksal Toptan, gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Toptan, ''Siyaset; tartışma, farklı yol ve yöntemler önermek demektir. Bu farklılıkları tartışırken üsluba dikkat edersek korkacak hiçbir şey yok'' dedi.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 10:34
Abone Ol google-news

Atatürk Havalimanı'nda açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Köksal Toptan, basın mensuplarının, ''Ülke gündeminde siyasilerin tartışması var, bunların durdurulması için görüşmeler yapacak mısınız?'' sorusuna, şu yanıtı verdi:

''Şu anda zaten tansiyon düştü. Çeşitli görüşmelerimizde de önerilerimiz o yönde oldu. Artık herkes enerjimizi önümüzdeki süreçte ülke yararına kullanma konusunda hemfikir. Hepimiz bu memleketin çocuklarıyız. Düşüncelerimiz, görüşlerimiz farkı olabilir ama herkes Türkiye'nin ve Türk milletinin yararını düşündüğüne göre, farklı yollardan aynı noktayı düşünüyor olmamız çok farklı değil. Üzerinde durulması gereken husus, tartışmaları yaparken üsluba dikkat etmek lazım gelir. Yarın birbirimizin yüzüne bakamayacağımız söz ve davranışlardan özenle kaçınmamız lazım gelir. Farklılıkları, tartışmaları sempatiyle karşılamak lazım. Siyaset, tartışma demektir. Siyaset, farklı yol ve yöntemler önermek demektir. Bu farklılıkları tartışırken üsluba dikkat edersek korkacak hiçbir şey yok.''

Ayrıca, TBMM Başkanı Toptan, Macaristan'da 2010 Avrupa Kültür Başkentleri Tanıtım Toplantısı hakkında da açıklamalarda bulundu.

Toptan, Macaristan'ın Peç şehrinde Alman, Macar ve Türk meclis başkanları olarak bir araya geleceklerini ifade ederek ''Şimdiye kadar 2010 ile ilgili İstanbul, Essen ve Peç'te yapılan çalışmaları, hazırlıkları görüşeceğiz. Daha Sonra Peç'te 'Türkiye'deki Macar izleri' konulu serginin açılışını yapacağız. Daha sonra ortak deklarasyonla bu sürece katkı yaptığımızı ilan edeceğiz'' dedi.

Macaristan Cumhurbaşkanı Laszlo Solyom, Macaristan Ulusal Meclisi Başkanı Katalin Szili ve Macaristan Başbakanı Ferenc Gyurcsany ile görüşecek olan Köksal Toptan, 2010 Avrupa Kültür Başkentleri Tanıtım Toplantısı nedeniyle Budapeşte'ye gelecek Almanya Meclis Başkanı Norbert Lammert ile de gayriresmi görüşme yapacak.

Görüşmelerden sonra ortak bildirinin imzalanması törenine katılacak Toptan, daha sonra Macaristan Ulusal Meclisi Başkanı Szili, Almanya Federal Meclisi Başkanı Lammert ile basın toplantısı düzenleyecek.

Toptan'ın Macaristan ziyareti kapsamında, İstanbul-Essen-Peç Sergisi ile Dolmabahçe Sergisi açılışları yapılacak. Toptan, 5 Ekim Pazar günü yurda dönecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler