Başkanlara şeffaflık çağrısı

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, belediye başkanı olduktan sonra açıkladığı mal bildirim belgesini güncelleyerek tekrar kamuoyunun bilgisine sundu. Eryılmaz, "Temiz toplum özlemiyle kılı kırk yararak iş görmeyi temel düstur olarak belirleyen Çankaya Belediyesi, AKP'nin kirli çamaşırlarına karşı asla rehin alınamaz, buna izin vermeyiz"dedi ve tüm belediye başkalarına yaptığı "mal varlığınızı açıklayın" çağrısını tekrarladı. Sivil toplum örgütleri de yayımladıkları bildirilerle Eryılmaz'a destek verdi.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 10:35
Abone Ol google-news

Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, rüşvet iddialarıyla ilgili olarak kendisinin ve eşinin mal varlığını açıklayarak, Bugüne dek bana ve aileme ait mal varlığında artış olmadığı belgelerle de gözler önündedir dedi. Sivil toplum örgütleri (STÖ) ve bazı yurttaşlar da gazetelerde yayımlanan bildirileriyle Eryılmaza destek verdi.

Eryılmaz yaptığı yazılı açıklamada, belediye başkanlığı görevine geldikten sonra mal varlığını belediyenin web sitesinde yayımladığını anımsatarak, mal bildirim belgesini yeniden kamuoyunun bilgisine sunduğunu belirtti. Benim alnım ak, vicdanım temizdiyen Eryılmaz, seçildikten sonra halkın kendisine emanet ettiği kamu malları ve kamu parasını vargücüyle koruduğunu bildirdi. Eryılmaz, Çankaya Belediyesi, AKPnin gündem değiştirme oyununun kurbanı olarak asla seçilemez. Temiz toplum özlemiyle kılı kırk yararak iş görmeyi temel düstur olarak belirleyen Çankaya Belediyesi, AKPnin kirli çamaşırlarına karşı asla rehin alınamaz, buna izin vermeyiz. Bizim sosyal belediyecilik anlayışımız ve inancımızla yaptıklarımızı AKPnin ne sönmüş ampulü ne deniz feneri karartır diye konuştu. Belediyenin internet sitesinde mal varlığına ilişkin bildirimi yayınlayan Eryılmaz, 2004 yılında kendisinin ve eşinin mal varlığını açıkladığını anımsattı. 2005 yılında da eşine ait bir kooperatif ve bir binek aracın satılıp araba aldığına ilişkin değişikliği de beyan ettiğini kaydeden Eryılmaz, Bugüne dek bana ve aileme ait mal varlığında artış olmadığı belgelerle de gözler önündedir. Yurttaşlık bilinciyle belediye başkanlarını benzer bir şekilde şeffaf tutum sergilemeye davet ediyorum dedi.

 

STÖ’lerden destek

STÖler ve bazı yurttaşlar da Çankaya Belediyesindeki rüşvet iddialarıyla ilgili gazetelerde bir duyuru yayımladı. Duyuruda, rüşvet ve iltimasın toplumun kanayan bir yarası olduğu belirtildi. Türkiyenin bu konuda iyi bir sınav vermediği kaydedilen duyuruda, Eryılmazın gayri ahlaki bir biçimde, hakları çiğnenerek yasadışı bir biçimde dinlendiğine işaret edilerek, Eryılmaz, rüşvete evet dememiş, toplum vicdanı adına rüşvet ve adam kayırmacılığa amancızca hayırdemiştir denildi. STÖler, duyuruda şunları dile getirdi: Örnek bir tavır ortaya koyan Muzaffer Eryılmazın söylediklerine bize sahip çıkan dürüstlüğüne hep birlikte destek olalım. Türkiye Muzaffer Eryılmaz ile gurur duymalıdır. Türkiye tarihinde bir ilki başararak açıkça rüşvete ve her türlü yolsuzluğa meydan okuyan Muzaffer Eryılmaz Türk yerel yönetim sisteminin aradığı ideal ve dürüst isimdir. Onun için bizler, bizim adımıza her türlü kirliliğe hayır diyen Muzaffer Eryılmazlar dürüstlüklerinden dolayı kurban seçilmesin aksine çoğalsın ki Türkiye yerel ve genel siyasatte düze çıksın diyoruz.

Duyuruya imza atan STÖler ve yurttaşlar şöyle: Muzaffer İlhan Erdost - Türkiye İnsan Hakları Kurumu Başkanı, Turhan Çakar - Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı, Yüksel Adıbelli - Eğitim-İş Genel Başkanı, Necati Ulukan - Esatlılar Derneği Başkanı, Hakan Toka - Ankaragüçlüler Derneği Başkanı, T. Naci Akın - Yerel-İş Sendikası Genel Başkanı, Bülent Büyükakın - Ulusal Güç Birliği Platformu, Erdal Özkan - Köy Dernekleri Federasyonu Başkanı, Hasan Rüzgâr - Sarıkonak Köyü Derneği Başkanı, Haydar Kuran - İŞBİR Yöneticisi, Macide Erdener - Eski Milli Okçu, Dr. Doğan Dede - Ulusal Hekimler Birliği, Osman Karaca - Atatürk Lisesi Mezunları Derneği, Süleyman Yüzübenli - Esatlılar Dernek Başkanı, Deniz Ulaş - Emek Mahallesi sakini, Tamer Acar - Doğankent Sitesi sakini, Hüseyin Erol - Akkuyu Köy Derneği Başkanı, Seyfi Bayındır - Yeniceli Köy Derneği Başkanı, Derman Boztok - NÜSHED Genel Sekreteri, Mehmet Kapusuz - CHP Eski Ankara İl Başkanı, İbrahim Taşdemir - Yüksel Caddesi ve Çevresi Gönüllüleri Vakfı, Hüseyin Kaya - Çetin Metin Genç - Kırşehir Öğrenim Genç-liğine Yardım Derneği, Recep Ayhan - Ankara Pazar Yerleri Esnaf Odası Başkanı, Vedat Böke - OLEYİS İç Anadolu Bölge Başkanı, Hüseyin Saykan - Alacahöyük Belediye Başkanı, Özgür Özdemir - Muhtarlar Derneği Başkanı, Yusuf Sayyıdan - Uygar Görme Engelliler Derneği Başkanı, Mustafa Tüzün - Türk Mühendisler Derneği Başkanı, Tayfun Saybaşılı - CHP Gençlik Eski Genel Sekreteri, Mahir Gürbüz - Ziraat Mühendisleri Odası Eski Başkanı, İbrahim Yalın - CHP Çankaya Eski Gençlik Kolları Başkanı, Yasil Erol - Şair, Mustafa Demirci, Prof. Dr. Hasan Tatlıdil, Avukat Şakir Keçeli, Zeynep Köksal ve Dr. Tuğra Taçal.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler