2010 Dünya Kupası'na doğru

Güney Afrika'da Haziran'da başlayacak 2010 Dünya Kupası'nın organizatörleri, 500 bin biletin hala satılmadığını bildirdi.

Yayınlanma: 10.04.2010 - 09:18
Abone Ol google-news

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), şu ana kadar Güney Afrika'da sadece internet üzerinden yapılan bilet satışının 15 Nisan'dan itibaren gişelerden de yapılacağını, ancak internet üzerinden beklenen satışa ulaşılamadığını duyurdu. Organizatörlerin, tribünlerin birçok maçta boş kalmaması için biletlerin yaklaşık dörtte birini iki aydan kısa sürede satmak zorunda kaldığı belirtiliyor. Organizatörler, büyük bölümü yoksul olan Güney Afrika halkının internet üzerinden yapılan bilet satışlarına ilgi göstermediğini kaydettiler. Şu ana kadar 2,2 milyon biletin satıldığını belirten FIFA yetkililerine göre bu biletlerin 925 binini Güney Afrikalılar satın aldı. Güney Afrika dışında en çok bilet satılan ülke 118 bin biletin satıldığı ABD oldu.

FIFA'ya göre, sadece Güney Afrikalılar'a ayrılan en ucuz biletlerden 120 bini hala satılmadı. Güney Afrikalılar, açılış maçı hariç, grup maçlarını izlemek için 19 dolar ödeyecek. Ülkedeki futbolseverler normalde bir lig maçı için 3 dolar ödüyor. Güney Afrika'da ortalama aylık gelirin 372 dolar olduğu belirtiliyor. Ancak ülkede futbolla ilgilenen çoğunluğu oluşturan siyahların ortalama aylık geliri 223 dolar. FIFA yetkilileri Güney Afrikalılar'ın kendilerine ayrılan bu biletlere ilgi göstermemesi halinde, bu biletlerin komşu Afrika ülkelerine de satılması ihtimali üzerinde duruyor. FIFA'ya göre, Avrupa'daki bilet satışları da hayal kırıklığı yarattı.

FIFA Genel Sekreteri Fransız Jerome Valcke, ''Belki de biz futbolla fazla iç içeyiz. Avrupalı taraftarlar için konuşuyorum. Ne istersek onu izliyoruz. Avrupa'da her gün futbol maçı var. Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa ligi, lig maçları, kupa maçları...'' diye konuştu. 2010 Dünya Kupası 11 Haziran-11 Temmuz'da düzenlenecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler