Bahreyn'den bölgesel örgüt çağrısı

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halit bin Ahmet El Halife El Hayat gazetesiyle yaptığı söyleşide, sorunların çözümü için tüm Arap ülkeleri, İsrail, İran ve Türkiye’yi içeren yeni bir bölgesel örgütün kurulmasını istedi. İngiliz The Guardian gazetesi de, söz konusu önerinin “tartışma” yaratacağını belirtti

Yayınlanma: 02.10.2008 - 11:09
Abone Ol google-news

Londra’da yayınlanan El Hayat gazetesiyle yaptığı söyleşide Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halit bin Ahmet El Halife, “Görüş ayrılıklarımız varsa, birbirimizi tanımazsak da neden hep birlikte oturmuyoruz” şeklinde konuştu. Bahreyn Dışişleri Bakanı, söz konusu ülkelerin hepsinin BM üyesi olduklarına dikkat çekerek bu ülkelerin bölgesel bir örgütte bir araya gelebileceklerini vurgularken de, “Bu, bu sorunlarımızı çözmenin tek yolu. Sorunları çözmenin başka yolu yoktur ne şimdi ne de 200 yıl içinde” dedi.

El Halife’nin açıklamalarını yansıtan İngiliz The Guardian gazetesi de, söz konusu önerinin “tartışma” yaratacağını belirtti. Bahreyn’in Batı yanlısı, ABD’nin yakın bir müttefiki olduğuna işaret eden gazete, Bahreyn’in, İsrail ile gayri resmi ilişkilerin olduğunu kaydetti. Gazete, Bahreyn’in, bu yıl ABD nezdindeki büyükelçisi olarak Yahudi bir bayan atadığını, bunun Arap dünyasında bir “ilk” olduğunu da vurguladı. Haberde, Arap Birliği üyesi 22 ülkeden sadece Mısır, Ürdün ve Moritanya’nın İsrail ile tam diplomatik ilişkilerinin bulunduğuna da dikkat çekti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon